снимка: Булфото, архивПротест е насрочн за събота във Варна.Причината е

...
снимка: Булфото, архивПротест е насрочн за събота във Варна.Причината е
Коментари Харесай

В събота във Варна протестират срещи изсичането на гора

снимка: Булфото, списък

Протест е насрочн за събота във Варна.

Причината е изсичането на гора. 

Протестната подписка е подписана от над 200 поданици на местността Коджа тепе, селищно образувание „ Горна трака ”, предава Радио варна. Според тях в региона се извършва изсичане на защитна гора.

Подписката е изпратена до Европейската организация по околна среда и прокуратурата.

Ето какво написа в известието на уредниците:

След невиждания проливен дъжд, а по-късно и потоп от август 1951 година страната стартира залесяването на Франгенското плато. Така се основава екосистема, която укрепва свлачищния терен.

А в този момент някой по незаконен метод сменя предназначението на гората от „ защитна гора “ в „ различен тип дървопроизводителна гора “. Планират изсичане на 25,3 декара иглолистна гора и построяването на 44 къщи.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда вземат решение да НЕ се прави оценка върху въздействието на околната среда, а фекалните води ще се заустват в близкото дере.

Всички помним потопа в кв. Аспарухово! А това, което следва да се случи след изсичането на тази ЗАЩИТНА ГОРА, ще е доста по-страшно!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР