Снимка Булфото, архивПроф. Костадин Ангелов каза на последния за годината

...
Снимка Булфото, архивПроф. Костадин Ангелов каза на последния за годината
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Наблюдаваме трайна тенденция на увеличения брой на излекуваните от Ковид-19 спрямо новозаразените

Снимка Булфото, списък

Проф. Костадин Ангелов сподели на последния за годината брифинг на Националния действен щаб: " Наблюдаваме трайна наклонност на нараствания брой на излекуваните от Ковид-19 по отношение на новозаразените. Искаме българските жители да посрещнат здрави имунизацията, да успеем да реализираме групов имунитет и да преборим това заболяване ", съобщи здравният министър, представен от 

" Оптимистичната наклонност на последователно понижаване не заболяемостта и на смъртността е налице. Искаме да я поддържаме трайна и постоянна, което ще даде опция за смяна на ограниченията. По време на празници статистиката не е реалистична ", сподели на собствен ред основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

За изтеклите 14 дни заемаме 24-о място в Европейски Съюз и пето място на Балканския полуостров по инфектирани с ковид. По смъртност за 2 седмици сме трети в Европейски Съюз, като преди нас са Лихтенщайн и Хърватска. Оставаме обаче първи по смъртност на Балканския полуостров.
" Намалява разликата на заболяемостта сред обособените райони. С най-ниска заболяемост са областите Кърджали и Монтана, а с най-висока са Варна и Сливен ", сподели още доцент Кунчев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР