Снимка Булфото, архивПродължава обсъждането дали учениците трябва да се връщат

...
Снимка Булфото, архивПродължава обсъждането дали учениците трябва да се връщат
Коментари Харесай

Въпреки споровете за и против: Обсъждат и големите ученици да се връщат в клас - от 18 януари

Снимка Булфото, списък

Продължава разискването дали учениците би трябвало да се връщат в клас. Тази седмица ще се реши дали е допустимо огромните възпитаници да се върнат в класните стаи след 11 януари, само че е по-вероятно това да стане след 18-и. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев, представен от.

Причината е, че би трябвало да мине една цялостна седмица на присъствено образование и да се наблюдава развиването на обстановката преди да се вземе решение.

Ситуацията може да се усъвършенства, може да се утежни, поради празниците или новия щаб.. Ако се усъвършенства, ще пристъпим на режим на периодично повтаряне – една част от учениците да са у дома, една в класните стаи ”, сподели Вълчев.

Просветният министър посочи, че заповедта му, с която учениците от 5-и до 12-и клас ще учат в електронна среда до 31 януари, е съобразена със заповедта на здравния министър, съгласно която се преустановяват присъствените занятия до края на месеца „ Това бе значи, че огромните възпитаници ще бъдат на електронно образование до 31 януари ”, сподели Вълчев и добави, че ще се взема решение седмица за седмица.

Следващата седмица от 11 януари обаче ще бъдат позволени някои действия - държавните изпити по специалност, олимпиади, които не могат да са онлайн.

Днес в класните стаи трябваше да се върнат 247 000 възпитаници от първи от четвърти клас, като доста дребен % от техните родители са подали заявки малчуганите да продължат да учат онлайн. „ От общо 1300 подадени заявки за прекосяване към електронно образование 704 са на възпитаници от 1-4 клас. ”, уточни Вълчев. Той изясни, че се следи и противоположното движени и една част децата, които са подали заявки при започване на годината за онлайн образование, към този момент се връщат към присъственото.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на посещаване в столичното 143-то ОУ „ Георги Бенковски ”. Той ще беседва с учителския екип в първия ден, в който децата от първи до четвърти клас се връщат още веднъж в учебно заведение.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР