Снимка Булфото, архивПрез нощта облачността бе значителна. Днес над Южна

...
Снимка Булфото, архивПрез нощта облачността бе значителна. Днес над Южна
Коментари Харесай

Синоптикът Боряна Маркова обяви супер новина за цяла България

Снимка Булфото, списък

През нощта облачността бе забележителна. Днес над Южна България облачността ще се раздра и намалее до слънчево, само че по-късно вечерта от юг още веднъж ще се усили. Това заяви дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представена от Фокус. 

В Дунавската равнина  ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла, и на обособени места ще преръми. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в крайните югоизточни региони до 8°. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в Северна България ще останат по-ниски – сред 6° и 9°. 

По Черноморието  облачността ще е по-често забележителна, тук-там краткотрайно ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще се сред 8° и 13°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините  ще има раздрана облачност, по-значителна по старопланинското било и Предбалкана. След обяд от юг над масивите от Южна България облачността още веднъж ще се усили. На обособени места, основно в западната част на Стара планина ще има слаби валежи от сняг, под 1400 метра от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на 1200 метра към 9°, на 2000 метра – към 2°.

Атмосферното налягане  е малко по-високо от междинното за месеца, по-късно денем ще стартира постепенно да се намалява.

В сряда  превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Южна България. В планините над 1200 метра ще вали сняг, само че със увеличаване напразно от север-североизток и внезапно намаляване на температурите по-късно денем в сряда в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. 

В четвъртък и петък  от североизток захлаждането ще продължи. Още през първия ден в доста региони от Северна България дъждът ще премине в сняг, а с понижението на температурите и в Южна България по здрач и през нощта против петък дъждът ще се примеси със сняг. 

В петък  превалявания ще има тук-там в източните региони – в Странджа-Сакар от сняг, по Черноморието – от дъжд и сняг. Значителни превалявания не се чакат. Вятърът ще отслабне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР