Снимка Булфото, архивПраговете за преференциално гласуване ще се запазят според

...
Снимка Булфото, архивПраговете за преференциално гласуване ще се запазят според
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Преференциите остават, за останалото не сме съгласни с президента

Снимка Булфото, списък

Праговете за преференциално гласоподаване ще се запазят съгласно в този момент настоящия закон, само че останалите възражения от президентското несъгласие върху Избирателния закон няма да бъдат признати. Това съобщи ръководителят на Правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов пред Българска национална телевизия, съобщи dnes.dir.bg.

Кирилов увери, че сегашните прагове ще бъдат непокътнати след решението на Изпълнителната комисия. ГЕРБ обаче не са съгласни с останалите върнати текстове от президента Румен Радев за машинното гласоподаване и обжалваемостта на актовете на изборните комисии. В момента се водят диалози с останалите парламентарни групи по измененията в Избирателния кодекс.

За европейските избори машините за гласоподаване ще бъдат 3000, за локалните - 6000, а изборите по-късно ще са напълно машинни.

Депутатът уточни, че съгласно отчети в ЦИК електронното отдалечено гласоподаване не може да се вкара, както е по настоящия закон и даже Българска социалистическа партия признавали, че това ще бъде свръх разход.

Той дефинира машинното гласоподаване като " остарял способ, който се употребява при доста слаби демокрации " и даде за образец Венецуела, където президентът Николас Мадуро е определен с 1,5 млн. подправени гласове.

Кирилов обаче предизвести, че гласуването с машини ще е разочароващо и че не могат да се дадат гаранции.

Според него се спекулира с обжалваемостта на актовете на изборните комисии, като задачата е да се основава " предрешение и разстройване " у хората. Той упрекна опозицията, че " основава сюжет " за дестабилизиране на обстановката с предизборни цели.

Данаил Кирилов, ръководител на Комисия по правни въпроси в Народното събрание: Нестабилността е резултат от политическа битка и тя е предизборна битка.

Кирилов заяви, че към този момент е почнала работа спомагателната работна група, която ще работи по текстовете в закона против изпирането на мръсни пари, против които недоволстват юристите.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР