Снимка Булфото, архивПовиши се отново количеството на фини прахови частици

...
Снимка Булфото, архивПовиши се отново количеството на фини прахови частици
Коментари Харесай

Въздухът в София отново е мръсен

Снимка Булфото, списък

Повиши се още веднъж количеството на фини прахови частици в столицата. 

София осъмна с замърсен въздух. Тази заран количеството на фини прахови частици в някои столични квартали скочи до 10 пъти над нормата. От общината предложиха децата да не спортуват навън в учебните заведения. В някои образователни заведения обаче не считат това за удачно, предава.

„ В 14.00 ч. печеше слънце. Проверих в приложение на телефона си качеството на въздуха и то беше положително. В тази пандемична конюнктура, когато времето, разрешава децата би трябвало да са на открито ”, разяснява Венелина Николова, шеф на 125 СУ „ Боян Пенев “.

Според учителя по физическо Атанас Стоилов във физкултурните салони сигурно има повече прахуляк, в сравнение с на открито.  

Нивата на замърсяване в столицата остават високи – изключително в кварталите „ Надежда ”, „ Хиподрума ” и „ Павлово ”.  За да открият казуса, столични инспектори потеглиха на инспекция. Основен замърсител се оказва строителството. 

„ Днес са осъществени над 15 инспекции единствено на строителни обекти. Има формирани актове за замърсяване в регион Слатина, както и 5 акта, които са на строителни обекти ”, обясниха от Столична община.

Сред най-големите замърсители на въздуха остава автомобилният трафик, настояват специалисти. А поради нерегламентирано горене на боклуци, годишно измежду кварталите с най-мръсен въздух се подрежда „ Красна поляна ”, допълват от общината. Нивата на фини прахови частици там към този момент се регистрират от мобилна измервателна станция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР