Снимка Булфото, архивПовече от 1800 машини са в готовност да

...
Снимка Булфото, архивПовече от 1800 машини са в готовност да
Коментари Харесай

Първи сняг навън, от АПИ готови да посрещнат зимата

Снимка Булфото, списък

Повече от 1800 машини са в подготвеност да тръгнат по пътищата в страната, с цел да обработят настилките по този начин, че да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите при почналия снеговалеж.

Съоръженията и настилките по проходите се обработват превантивно против обледяване, където предпоставките за хлъзгавост и заледявания са по-големи. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

От АПИ приканват водачите, на които им следва пътешестване през планинските проходи, да не потеглят на път с летни гуми, както и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР