Снимка Булфото, архивПолски закон, забраняващ почти цялата търговия в неделя,

...
Снимка Булфото, архивПолски закон, забраняващ почти цялата търговия в неделя,
Коментари Харесай

Въведоха неделната забрана за пазаруване в Полша

Снимка Булфото, списък

Полски закон, забраняващ съвсем цялата търговия в неделя, влиза в действие, огромните супермаркети и множеството търговци на дребно затвориха за първи път, откогато са въведени законите за демократични пазари през 90-те години след рухването на комунизма, оповестява " Гардиън ", представен от news.bg.

Законът е препоръчан от профсъюза " Солидарност ", който смята, че чиновниците заслужават почивни дни в неделя и са намерили поддръжка на консервативната и про-католическата ръководеща партия " Право и правдивост ".

Влиятелната католическа черква, към която принадлежат повече от 90% от поляците, приветства смяната.

Новият закон първоначално не разрешава търговията в две недели от месеца, след което до три недели през 2019 година и най-после всички недели през 2020 година, с изключение на седем изключения преди Великденските и Коледните празници.

Опозиционни партии преглеждат смяната като офанзива против комерсиалната независимост и предизвестяват, че това ще докара до загуба на работни места и по-специално до проблеми за студентите, които могат да работят единствено през почивните дни.

Обединението на синдикатите All-Poland също се опълчва, като твърди, че това ще принуди чиновниците да работят повече часове в петък и събота и че работата ще бъде по-трудна, тъй като ще има повече клиенти. В Унгария, друга някогашна комунистическа страна, възбраната за търговията в неделя, наложена през 2015 година, беше толкоз непопулярна, че управляващите я анулираха идната година.

На други места в Европа обаче, в това число Германия и Австрия, хората от дълго време са привикнали с деня за комерсиална отмора и правят оценка времето, което се освобождава в интерес на фамилията и приятелите им.

Всеки, който нарушава новите правила, се санкционира с санкция до 100 000 злоти, а повторните извършители могат да бъдат наказани и със затвор. " Солидарност " прикани хората да рапортуват нарушителите на Националната ревизия по труда.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР