Снимка Булфото, архивПодготовката за изборите тече. Централната избирателна комисия започва

...
Снимка Булфото, архивПодготовката за изборите тече. Централната избирателна комисия започва
Коментари Харесай

ЦИК приема документи за президентските избори до 4 октомври

Снимка Булфото, списък

Подготовката за изборите тече. Централната изборна комисия стартира да приема документи на претендентите за президент и вицепрезидент, издигнати от инициативни комитети. Крайният период за подаване на заявление за регистрация е до 4 октомври 2021 година, оповестява.
Именно предприемчив комитет от 100 души ще издигне за втори мандат настоящия президент Румен Радев в двойка с вицепрезидента Илияна Йотова. Учредителното му заседание е довечера от 18.00 часа в Националния замък на културата. В него ще вземат участие и трима депутати от Българска социалистическа партия. 

Очаква се да има представители и на " Продължаваме промяната ". До момента огромните партии не са издигнали свои претенденти, макар че дадоха поръчки, че ще го създадат. 

Вчера от ГЕРБ обявиха, че ще разгласят кандидат-президентската си двойка в последния вероятен миг /на 12 октомври/. В неделя обединението ГЕРБ-СДС се записва за явяване на предварителните парламентарни избори. 

Срокът, до който Централната изборна комисия продължава приема на документи от партии и обединения за присъединяване във вота на 14 ноември изтича на 29 септември.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР