Снимка Булфото, архивПод домашен арест остават Маринела и Ветко Арабаджиеви

...
Снимка Булфото, архивПод домашен арест остават Маринела и Ветко Арабаджиеви
Коментари Харесай

Спецсъдът остави Маринела и Ветко Арабаджиеви под домашен арест

Снимка Булфото, списък

Под домакински арест остават Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Спецсъдът счита, че интензитетът на заплахата от осъществяване на закононарушение не е намалял, макар че този от укриване е. Но без значение от процесуалното държание на подсъдимите, събитието за регистрацията им на идните парламентарни избори не следва да бъде водещо събитие при установяване на предпоставките за изменение на мярката им за неотклонение. 

Маринела и Ветко Арабаджиеви разясниха пред: " С днешното решение на съда се нарушават правата ни да бъдем равнопоставени с другите претенденти в идната изборна конкуренция ".

Както към този момент ви информирахме, двамата са кандидат-депутати от Движение " Заедно за смяна " за парламентарните избори на 11 юли.

Според изборния закон претендент депутатите имат имунитет, до момента в който тече акцията. Арабаджиеви считат, че " някой се опасява " да не проговорят и " да бъде чута истината ". Междувременно юристите им оповестиха, че ще апелират решението на познавач съда.

" Ние де факто сме под арест, без да сме наказани ", разясниха още Арабаджиеви, които също си търсят правата в Страсбург.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР