Снимка Булфото, архивПетролните фючърси се търгуват при повишени цени преди

...
Снимка Булфото, архивПетролните фючърси се търгуват при повишени цени преди
Коментари Харесай

Петролът поскъпва, но все още е на път към седмични загуби

Снимка Булфото, списък

Петролните фючърси се търгуват при нараснали цени преди уикенда, само че остават на път към огромни седмични загуби. Очакваното общо поевтиняване се чака поради страховете, че забавянето в растежа на международната стопанска система ще се отрази зле върху търсенето на нефт, изяснява Reuters. Тези страхове остават мощни, макар че Саудитска Арабия разгласи, че изцяло е възстановила нефтения си експорт след офанзивите с дронове по нейни уреди за преправка на суровината, написа News.bg.

Към 8:50 ч. българско време фючърсите за интернационалния бенчмарков вид Брент се търгуваха с 0.49% (0.28 цента) повишаване при цена от 57.99 $ за барел. Фючърсите за американския вид West Texas Intermediate (WTI) пък се търгуваха с 0.55% (0.29 цента) повишаване при цена от 52.74 $ за барел.

„ В Азия евентуално ще се следи известно покачване в покупките, защото търговците желаят да намалят риска от загуби поради евентуални геополитически напрежения през уикенда, само че сесията би трябвало да е спокойна, защото в Китай към момента са празници “, разяснява Джефри Холи, старши пазарен анализатор в компанията OANDA.

За една седмица фючърсите за Брент поевтиняха с 6.3%, което беше най-голямото седмично намаляване в цената ми от месец юли насам. Също най-голямото от юли насам седмично поевтиняване се наблюдаваше и при фючърсите за WTI – 5.7%.

Слабите данните за растежа в бранша на услугите и на работните места в Съединени американски щати ускориха опасенията по отношение на международното търсене на нефт и задълбочиха опасенията, че продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай би могла да тласне международната стопанска система към криза.

    
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР