Снимка: Булфото, архивОт началото на годината до средата на декември

...
Снимка: Булфото, архивОт началото на годината до средата на декември
Коментари Харесай

Тъжната статистика: Първи сме в Европа по брой жертви на пътя, двама на ден умират в катастрофа

Снимка: Булфото, списък

От началото на годината доникъде на декември у нас са станали 6413 тежки произшествия. В тях 594 души са починали, а над 8000 са ранените. Средно дневно у нас живота си на пътят губят двама души. Ако наклонността се резервира, боят на жертвите ще изпревари този от 2018 година, когато при пътни злополуки са починали 611 души, предава Би Ти Ви.

``
реклама

„ В България броят на убитите на пътя на 1 млн. души е 98 души. Това е една огромна цифра, която ни отрежда първото място в Европа. Три пъти по-малко е броят на починалите във Англия, да вземем за пример ”, сподели Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите.

По думите му аргументите за тази статистика са сложни. „ Като се стартира от образованието, което доста хора считат, че не трябва да се реформира, а ние сме надълбоко уверени, че това е належащо. То би трябвало да е съответно и да се трансформира съразмерно на пътната конюнктура ”, изясни Георгиев.

„ България е единствената страна в света, в която желаеме тапия, с цел да караме шофьорски курс. Ние сме една от дребното страни, в които КАТ издава книжката. Това не е нейна работа ”, на мнение е Георгиев.

„ В последно време се вижда един напор на неуспели да се осъществят в живота хора и вземат решение, че тук е мястото да станат специалисти по безвредно придвижване и да намерят своето предопределение. Жалко, че страната ги позволява до тази тънка материя, от която зависят доста човешки животи ”, сподели още той.

„ Навъдиха се институти, академии, университети по пътна сигурност. Ако погледнем какви хора са там, някой е приключил педагогика, различен е бил шеф в полицията. Но това няма нищо общо с специалист ”, добави Красимир Георгиев.

„ В главната скица, гарантираща безвредно придвижване, а тя е човек-път-автомобил, индивидът е подложен преди всичко. Той със своето познание, държание и нрав може да компенсира значително минусите на останалите два фактора. Затова във всички страни главната роля се разпорежда на задкормилното устройство – лидерът, който стои зад кормилото ”, разяснява Георгиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР