Снимка Булфото, архивНезависимо от излизането си от Европейският съюз с

...
Снимка Булфото, архивНезависимо от излизането си от Европейският съюз с
Коментари Харесай

Макрон в новогодишно обръщение: Този Брекзит, беше плод на временна европейска слабост и на много лъжи

Снимка Булфото, списък

Независимо от излизането си от Европейският съюз с Брекзит, Обединеното кралство ще остане " наш другар и наш съдружник ", съобщи в новогодишното си послание по случай настъпващата 2021 година френският президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес, представена от

Обединеното кралство остава наш комшия, само че и наш другар и наш съдружник. Този избор за овакантяване на Европа, този Брекзит, беше плод на краткотрайна европейска уязвимост и на доста неистини и подправени обещания, сподели френският държавен глава в телевизионното си послание.

Президентът акцентира, че преди няколко дни Европейският съюз е подписал съглашение с Лондон за " образуване на бъдещите ни връзки в отбрана на нашите ползи, нашите индустриалци, нашите риболовци и нашето европейско единение ".

Макрон уточни още, че желае ясно да каже: нашата орис е на първо място в Европа и акцентира, че френският суверенитет минава през по-силна, по-автономна и по-обединена Европа.

Президентът сподели, че е горделив, че дружно с държавното управление е съумял да организира нужните преобразувания и да укрепи доверието.

Благодарение на това успяхме да убедим Германия, а по-късно и останалите членове на Европейския съюз да изработят неповторим и огромен оздравителен проект и да вземем решение за общ и взаимен дълг, с цел да подготвим по-добре бъдещето си и да се ангажираме с екологичния и цифров преход, като създадем оптимален брой работни места за нашата юноша, акцентира Макрон в обръщението си.

Френският президент сподели, че въведеният във Франция оздравителен проект ще разреши от идната пролет нататък да се сътвори по-силна стопанска система. Тя би трябвало по едно и също време да открива работни места, да е по-новаторска, по-солидарна и да се преценява с климата и биоразнообразието.

В обръщението си Макрон сподели още, че всеки французин ще може през идната година са се ваксинира против COVID-19, в случай че пожелае, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Президентът предизвести, че разпространяването на ковид ще се отразява на ситуацията във Франция до пролетта.

В 14-минутната си тирада Макрон благодари на съотечествениците си за единството и упоритостта по време на епидемията. Колективната отговорност оказа помощ да спасим живота на доста хора и ни разрешава да се противопоставим на епидемията, акцентира френският президент.Макрон посочи, че здравната и икономическата рецесия не свършват на 1 януари, а очакванията са във имунизацията, която човечеството е съумяло да сътвори единствено за година.

Като водим битка с вируса, с икономическите и обществените последствия от епидемията, ще построим Франция на 2030 година, увери Макрон.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР