снимка: Булфото, архивНеобходимо е спешно укрепване, каза кметицата на града.Има

...
снимка: Булфото, архивНеобходимо е спешно укрепване, каза кметицата на града.Има
Коментари Харесай

Сняг активизира свлачище в Бобов дол, част от сградата на затвора е застрашена

снимка: Булфото, списък

Необходимо е незабавно подсилване, сподели кметицата на града.

Има заплаха за няколко блока и за пандиза в града.

Активизирало се от снега и дъждовете свлачище край Бобов дол заплашва няколко панелни блока в града и част от постройката на пандиза, заяви БНР.

Свлачището е с фронт от към 100 метра. При дъждовете през есента и топящия се в този момент сняг то се е активизирало. Това заплашва няколко панелни блока в квартал “Еверест ”, главния довеждащ тръбопровод за Бобов дол, както и част от постройките на пандиза в града, където са правени частични укрепвания, само че те не дават резултат. Необходимо е незабавно подсилване, сподели кметицата на града Елза Величкова. 

Със обстановката е осведомен и министърът на районното развиване Петя Аврамова, която преди дни беше в Бобов дол по различен мотив, сподели кметицата. “Там се свлича земната маса и има заплаха и за блоковете, които са от горната страна, и за водопровода, който минава от там, и за пандиза, който е изпод под него, тъй че аз по тази причина си разреших да занимавам министърката като беше в Мламово. Каза да си подготвим документите, да си ги пуснем. Помолих я за подпомагане. Предполагам, че ще трябват много пари. Голямо свлачище е и е рисково ”, разясни Елза Величкова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР