Снимка: Булфото, архивНедовършеният хотел на плажа Алепу, обявен за подпорна

...
Снимка: Булфото, архивНедовършеният хотел на плажа Алепу, обявен за подпорна
Коментари Харесай

Екоминистърът: Подпорната стена - хотел на Алепу да бъде съборена

Снимка: Булфото, списък

Недовършеният хотел на плажа Алепу, разгласен за " подпорна стена ", да бъде съборен. Това разпореди екоминистърът Асен Личев. Той издаде заповед по най-бързия метод Алепу и Карадере да бъдат оповестени за предпазени зони. Новината разгласи самият Личев в тв студиото на Здравей, България. Припомняме, че архитект на подпорния хотел е брачният партньор на някогашния външен министър Екатерина Захариева, написа 19min.bg.

Личев, че за Карадере, община Бяла, наскоро е пуснат за разискване „ концептуален план “ за застрояване. Ситуацията на Алепу дефинира като „ незаконно смешна “, поради това, че появилият се предходната година хотел там е представян като „ подпорна стена “, а за такава би трябвало напълно друго оборудване. Който го е построил този хотел, той би трябвало и да го унищожи, съобщи министърът, опирайки се на законовите наредби на Министерство на регионалното развитие и ДНСК. Именно от него би трябвало първо би трябвало да се търси и отговорност.

Екоминистърът “хвърли ръкавица ” и към Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда. Изказа съмнението си, че са направили служебно закононарушение при издаването на позволение за „ подпорна стена “.

Припомняме, че в края на април „ Главболгарстрой “ се отдръпна напълно от плана „ Алепу Вилидж “. Като претекст посочиха 

„ отрицателната акция и негативен публичен отзив “.

Преди дни Агенцията за държавна финансова ревизия стартира инспекция в Министерство на околната среда и водите поради недостиг от 10 млн. лева в бюджета. А при по този начин наречения ПУДООС с бюджет от 74 милиона лв. е открит недостиг от 24 милиона, изясни Личев. По тематиката разяснява също, че е заварил изхарчен бюджет, който има намерение да ревизира. “Заварих и една-две неизпълнени доста значими задания. Сред тях е и системата за ръководство на река Искър, която трябваше към този момент да работи на първи стадий. И нея ще проверявам ”, даде обещание екоминистърът.
Междувременно, във връзка проблема по бюджета с ПУДООС, от пресценътра на министерството на околната среда и водите разясниха следното:

“в ПУДООС няма опция за разплащане на разноски по капиталови планове, заради натрапен таван от 70 млн.лв. на разходния предел за тази година, който е признат със Закона за държавния бюджет. Има налични средства по банковата сметка на ПУДООС, само че при привършване на лимита през третото тримесечие, ще бъде невероятно да се вършат разноски до края на годината в размер на оставащите за разплащане 20 млн.лв. Те могат да се разсрочат чак през 2022 година, а това може да се избегне единствено при актуализация на държавния бюджет със завишаване на разходния предел на ПУДООС

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР