Снимка: Булфото, архивНай-важното за управляващите не е толкова подкрепата за

...
Снимка: Булфото, архивНай-важното за управляващите не е толкова подкрепата за
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Шансът на ГЕРБ е, че опозицията е разделена

Снимка: Булфото, списък

Най-важното за ръководещите не е толкоз поддръжката за тях, а че опозицията е разграничена на доста обединения, като че ли целеустремено.

Така даже с по-слаб резултат и рекордно отрицание ГЕРБ отново може да стане първа политическа мощ, само че това няма да докара до непоклатимост в страната и да понижи напрежението.

Политологът и изпълнителен шеф на организация " Галъп " Първан Симеонов даде свояето мнение за идните избори в студиото на утринния блок на Bulgaria ON AIR.

" Шансът на ГЕРБ е, че опозицията значително е разграничена. Това разрешава на ГЕРБ да укрепне и да възвърне политическата си форма ", счита той.

Политологът уточни, че в България сега няма повече от 5,2 млн. души с изборни права. А последното изследване на " Галъп " демонстрира увеличение на разликата в поддръжката на ГЕРБ и Българска социалистическа партия - в интерес на ГЕРБ.

" Проблем е да се дефинира кой е на трето място - Слави Трифонов или Движение за права и свободи. " Демократична България " е позагубила инерцията от лятото, само че е с ясни изгледи да бъде в Народното събрание. Около и над ръба са още две обединения - на госпожа Мая Манолова и Вътрешна македонска революционна организация ", съобщи Симеонов в студиото на " България заран ".

По думите му има още няколко партии, за които може да се чака положително показване, което обаче не включва прескачане на бариерата - " Патриотична коалиция Воля и НФСБ ", " Възраждане ", АБВ, " Републиканци за България ", " Атака ".

" В надпреварата за Народното събрание сега са 7 обединения - 5+2. Избирателната интензивност се чака да е по-ниска поради ковид. По-възрастните хора повече може да се притеснят и въздържат от гласуването. Коронавирусът повлиява в отрицателен проект на опозицията. Очакваме към 3 млн. гласоподаватели да излязат. В България не се гласоподава малко ", сподели още политологът.

Според Симеонов формулата допуска обединения към ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Възможни са и скрити съдружни формули без ясна отговорност, които нормално били по усета на Движение за права и свободи, стана ясно от думите му.

" От " Демократична България " могат да чакат поддръжка от чужбина. Възможно е от чужбина да има стабилен резултат и за Слави Трифонов. Движение за права и свободи също се появява в Югозападна Европа поради трудовата миграция. Вотът в чужбина в солидна част е и избор от Турция. Официално Анкара доста топло се отнася към този момент към Движение за права и свободи ", изясни Симеонов.

" Напоследък избираме персони, това се е трансформирало в факсимиле. Хората не четат изключително стратегиите. Когато хората търсят бързи решения и изпълнени обещания, то и партиите се ориентират по този начин - " Ще създадем ", " Ще осъществим ". Борисов и до ден сегашен е повествовател - това е неговата прословута информационна дарба ", акцентира той.

За край Симеонов прикани здравните управляващи да не прибягват до нови ескалации на ограниченията и истерични затваряния.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР