Снимка Булфото, архивНаселението на България ще спада с 40 хил.

...
Снимка Булфото, архивНаселението на България ще спада с 40 хил.
Коментари Харесай

България през следващите 4 години: Очаква се ръст на приходите, но губим по 40 хил.души годишно

Снимка Булфото, списък

Населението на България ще спада с 40 хиляди души годишно до 2022 година Това сочат данни, изнесени като прогноза от statista. За тази година се чака от 7.01 млн., живеещите в страната да спаднат до 6.97 милиона, като след 4 години, цялото население на страната да доближи невиждани ниски равнища – 6.85 млн. души. Това се дължи както на ниската раждаемост, по този начин и на обстоятелството, че доста българи избират да търсят бъдещето си в чужбина, вместо да останат тук и да градят в изискванията на разрастваща се стопанска система, съобщи Флагман.

В контрастност на това е прогнозата за инфлацията, която съгласно данни на статистическата организация, е позитивна от 2017 година насам и за идващите 4 години няма да се промени, заковавайки се на равнища от +2.3%. Това са положителни вести, които на процедура значат, че стопанската система на България е в положително положение, предвещаващо развиване. Според експерти инфлация от рода на 2 до 3% се счита за устойчиво равнище, което е желателно за стопански напредък.

Именно тези данни влизат в синхрон с идващите – тези за общия БВП на страната, както и за Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Там данните и прогнозите са обещаващи. Според данните, изнесени от международната статистическа организация, до 2022 година би трябвало да чакаме равномерен само че осезателен растеж.

Брутният вътрешен продукт се чака да се повиши от 66 милиарда $ през тази година до по-солидно звучащите 79 млрд.долара  през 2022 година

Заедно с това, разбираемо се чака и Брутният вътрешен продукт на глава от популацията също да се повишава. Докато все още той е в междинни рамки от 9500$ годишно за човек, то през 2022 година упованията са тези стойности да доближат близо 11600$ или близо 20 хил.лв. годишно.

Прогнозите, изведени от статистическата организация са обещаващи и показателни за развиването на страната. Хубаво е обаче да се знае, че те са единствено прогнози, които макар че са основани на действителни стопански индикатори, не са сигурни и подлежат на смяна според от протичащото се по света.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР