Снимка Булфото, архивНадежда Нейнски заяви пред bTV, че Блгария няма

...
Снимка Булфото, архивНадежда Нейнски заяви пред bTV, че Блгария няма
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Отношенията между България и РСМ засягат Европейския съюз и геополитиката

Снимка Булфото, списък

Надежда Нейнски съобщи пред bTV, че Блгария няма съображение за комплекси във връзка с Република Северна Македония. 

Тя акцентира, че връзките сред двете страни не са единствено двустранни, а въпросът визира Европейския съюз и геополитиката.

По нейни думи блокирането на договарянията на РСМ не са казус в историята.

Нямаме съображение да си сътворяваме комплекси, че сме в изолираност заради простата причина, че блокирането на договарянията е обвързвано с политиката на Европейски Съюз и не е казус, посочи Нейнски.

Според нея сме показали по-дълго време конструктивност, в сравнение с е било нужно. Тя уточни, че доста неща могат да се формулират по друг метод.

Нейнски съобщи, че С. Македония желае да влезе в една общественост с избрани правила, а не може да отбрани личните си такива.

Тя настоя идващото ни държавно управление да приказва с един глас.

" Тук няма ругание и борба. Ние би трябвало да се научим да си пазиме ползите ", безапелационна бе Нейнски.

По отношение на идните парламентарни избори тя съобщи, че тези, които се тревожат, че изборите са време, в което всички имат своите подозрения и страхове, всеки може да изпрати наблюдаващи, което ще докара до утешение.

Припомняме, тази седмица България удостовери позицията си по отношение на европейската вероятност на Северна Македония по време на постоянното съвещание на Съвета " Общи въпроси " в Люксембург.

На 11 юни 2021 година след последната среща на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония, ръководителят й от българска страна проф. Ангел Димитров разгласи следващ неуспех. " Последните часове демонстрираха, че мъчно можем да реализираме съгласие за текст за Гоце Делчев ", съобщи Ангел Димитров.

Като цяло отрицателните констатации за неуспех се повтарят след всяка една от срещите, като диалозите бяха прекратени преди изборите в Република Северна Македония, състояли се предходната година. Едновременно с това от страна и на ръководещи, и на съпротива в Северна Македония бяха изказани редица очаквания след промяната на властта у нас да настъпи поврат в позицията ни и ветото, наложено от България, върху преговорната рамка за еврочленство на РСМ и Албания да падне.

Паралелно с това опитите за въздействие от страна на редица страни членки на Европейски Съюз се усилват, като за започване на договарянията се изрече и немският външен министър Хайко Маас на виртуална среща на външния министър на Берлинския развой.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР