Снимка Булфото, архивНад 400 души са болни от морбили у

...
Снимка Булфото, архивНад 400 души са болни от морбили у
Коментари Харесай

България – шеста по болни от морбили в Европа: Защо?

Снимка Булфото, списък

Над 400 души са заболели от морбили у нас, ще се усилват

Случаите на морбили в страната ще продължат да се усилват и в идващите месеци, предвижда основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

В момента 460 души са заболели, измежду тях 20 са болнични чиновници.

``
реклама

Страната ни се озова на шесто място по заболеваемост в Европа, а заболелите са в пъти повече по отношение на предходната година. За съпоставяне, през 2018 година са регистрирани 13 случаи.

" Не сме имунизирали тези, които трябваше да бъдат ваксинирани. Ако имаме плътна стена от ваксинирани хора, то колкото и пъти да " внесем " вируса, то щяха да се лимитират до 2-3 случая на обособени места ", изясни доктор Кунчев пред Българска национална телевизия.
Според него става въпрос за така наречен " джобове " - места с огромен брой неимунизирани хора. Това благоприятства бързото разпространяване на заболяването.

Той даде за образец Пловдив и Бургас, където също бяха регистрирани случаи на морбили, само че не се стигна до бързо увеличение на болните, защото рисковите групи са по-добре ваксинирани.

Здравният контрольор уточни, че в Европа най-вече случаи са регистрирани в Украйна, Италия, Франция и Северна Македония.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР