Снимка Булфото, архивНад 200 служители на МВР се събраха на

...
Снимка Булфото, архивНад 200 служители на МВР се събраха на
Коментари Харесай

Стотици служители на МВР се събраха на протест в Бургас

Снимка Булфото, списък

Над 200 чиновници на Министерство на вътрешните работи се събраха на митинг в Бургас, съобщи кореспондент на  Радио " " - Бургас . Протестът бе проведен от Синдикалната организация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и породи във връзка разпореждане 240 на Министерски съвет, съгласно което нарастване на главните хонорари ще получат 34 министерства, институти, организации, фондове и други, изключвайки чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Протестът се организира на няколко места в страната. В Бургас участват представители на всички структури и звена на Министерство на вътрешните работи, измежду които чиновници на " Жандармерия ", " Национална полиция ", " Гранична полиция ", " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и " Пътна полиция ". На място бяха пристигнали и представители на структурите от Ямбол.

Според Генади Тенев, заместник- ръководител на УС на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, постановлението е обидно за чиновниците и те желаят неговото преразглеждане.

" Надяваме се най-малко от 1 януари възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи да доближат съответното равнище, каквото е сега това на останалите 34 държавни администрации. Кореспонденцията ни с управлението на Министерство на вътрешните работи стартира от края на месец септември. След това, през октомври уведоюихме министъра, че казусът назрява, само че досега не сме получили покана за публични диалози ", уточни Генаги Тенев.

По думите му районните митинги ще продължат, само че евентуално ще се доближи до организирането на народен подобен в столицата.
Протестът в Бургас протича умерено пред постройката на Съдебната палата, няма викания или ескалиране на напрежението.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР