Снимка Булфото, архивМВнР излезе с важна информация за всички, които

...
Снимка Булфото, архивМВнР излезе с важна информация за всички, които
Коментари Харесай

МВнР: Канада въвежда допълнителни ограничения за влизащите на територията на страната

Снимка Булфото, списък

Министерство на външните работи излезе с значима информация за всички, които желаят да отидат в Канада. Страната вкарва спомагателни ограничавания за влизащите: Считано от 7 януари 2021 година пътуващите със аероплан, навършили 5-годишна възраст, ще би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест за COVID-19 пред самолетната компания, с която се придвижват преди да се качат на самолета. Изследването би трябвало да бъде направено 72 часа преди полета, пише 

Промените бяха оповестени на държавния уебсайт на Канада. Оттам приканват жителите да не пътуват при положение, че са заболели. Тези, които имат признаци на COVID-19, няма да бъдат допускани в страната. Изключения ще се вършат единствено за канадски жители, непрекъснати поданици на страната, предпазени жители или такива със статут по индийския закон.

Освен нововъведените условия в действие остава и наложителната 14-дневна карантина, която стартира да тече в деня на идване. При идване представители на здравните управляващи ще преценява дали пасажерите бъдат сложени под карантина или изолираност по отношение на тяхното здравословно положение.

Ако нямат признаци на COVID-19, пътуващите ще бъдат сложени под карантина, защото към момента съществува риск да развият признаци и да заразят други хора, написа в уеб страницата на държавното управление на Канада.

Ако жител развие признаци в този интервал или се окаже положителен за COVID-19 в границите на 14-дневния си карантинен интервал, ще се наложи той да се изолира за спомагателни 14 дни от датата, в която са се появили първите признаци или пробата му за ковид се е оказал позитивен.

Всички пасажери, които влизат на територията на Канада, без значение дали са сложени под карантина или изолираност, би трябвало да си уредят сами място, където да отседнат за тяхна сметка.

Нарушаването на инструкциите, предоставени на влизане в Канада, или даването на погрешна информация може да докара до затвор за шест месеца или санкция на стойност 750 хиляди $.

Ако не се съблюдава наложената карантина или изолираност и това докара до гибел или съществено утежняване на здравословното положение на различен човек, може да бъде наложена санкция до един млн. $ или до три години затвор.

При потребност от подпомагане българските жители в Канада могат да се обръщат  към посолство на Република България в Отава на следния телефонен номер: +1 613 789 3215; дежурен телефон в извънработно време: +1 613 316 1998 или към генерално консулство на Република България в Торонто на телефони: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78; дежурен телефон в извънработно време: +1 416 892 1738.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството - [email protected] или на този на консулството [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

Препоръчваме на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за... " на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР