Снимка: Булфото, архивМасови съкращения ще започнат в Агенция Митници“, след

...
Снимка: Булфото, архивМасови съкращения ще започнат в Агенция Митници“, след
Коментари Харесай

Намалиха щатните бройки в Агенция Митници

Снимка: Булфото, списък

Масови съкращения ще стартират в Агенция „ Митници “, след разпореждане на Министерският съвет, който одобри нов Устройствен устав.

С документа се понижават плануваните щатни бройки и се преструктурират административни звена в Централно митническо ръководство (ЦМУ) в границите на общата бройка на личния състав на Агенцията. Целта е да се реализира по-голяма успеваемост и резултатност на ръководството на митническите чиновници в администрацията, възстановяване на оперативната работа при осъществяване на интернационалното съдействие, усилване на последващия надзор и повишение качеството на образованието на митническите чиновници.

Новият организационен устав има за цел усъвършенстване на административния потенциал на централно равнище с оглед функционалностите по използването на законодателството в границите на активността на митническата администрация и реализиране на методическото управление. Ще бъде засилен и административният потенциал на териториално равнище е цел дейно реализиране на активността на митническите органи и усилване на митническия надзор, в това число контролът в региона на митническите, акцизните и валутните нарушавания и закононарушения и възстановяване на бизнес климата.

В отговор на публичните упования за гласност и бистрота в активността на държавните чиновници, в Устройствения устав на Агенция „ Митници “ се плануват и ограничения за усилване на битката е корупцията. Една от главните е, че митническите чиновници ще бъдат задължени да подават декларация за единодушие за откриване на банкова загадка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР