Снимка: Булфото, архивЛуксозно жилище в полите на Витоша, закупено на

...
Снимка: Булфото, архивЛуксозно жилище в полите на Витоша, закупено на
Коментари Харесай

19 минути: И министърът на образованието с жилище на подозрително ниска цена

Снимка: Булфото, списък

Луксозно жилище в полите на Витоша, закупено на съмнително ниска цена, има министърът на образованието Красимир Вълчев. Това разкри вестник “19 минути ”, представяйки получена информация по въпроса  още през 2017-та година. 

Направена от изданието информация, в подадената от министъра декларация още тогава, демонстрира, че  Вълчев разполага с жилище във ВИП-сграда с повърхност от 161 кв.м. със стойност от 106 000 лева, което прави  658 лв. или 336 евро на квадрат.

Изданието напомня, че това е съвсем двойно по-ниска стойност от тази, поради която избухна абсурда с апартаментгейт на Цветан Цветанов.

Прави усещане и че в документа попада, че двамата със брачната половинка му Лилия държат по половината от жилището.

“19 минути ” добавя, че глупостта на цената личала и от обстоятелството, че другият апартамент на фамилията, който е 66 кв.м. и също е в София, само че  е елементарен, е заявен на съвсем същата цена – 103 000 лева

Нищожна се оказва и заявената цена на гаража към новото жилище, закупен от министъра. Той е с повърхност 33 кв.м  и коства за 17 000 лева – 515 лв. на квадрат или 263 евро на м2.

Семейството е заявило и заем за покупката на недвижимостите. Вълчеви признават и за придобиване на трети лек автомобил за 17 000 лева Имат и  нива край Гълъбово за 7350 лева

“19 минути ” отбелязва още: “В идната декларация на Красимир Вълчев, подадена към този момент пред КПКОНПИ стойностите на недвижимостите остават същите, само че към този момент двамата със брачната половинка му вписват общо ½ от жилищата. Попитан тогава от 19 минути за какво в предходната декларация са били „ по половин ”, а в този момент са общо „ половин ”, министърът разяснява, че е неточност на секретарката му, която била попълвала документа. ”

Изданието напомня, че по закон  Вълчев е задължен да заявява самичък имуществото си, за което носи и отговорност – административна и даже наказателна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР