Снимка Булфото, архивЛотарии с билетчета за търкане да могат да

...
Снимка Булфото, архивЛотарии с билетчета за търкане да могат да
Коментари Харесай

Капитал: Големият губещ от промяната в закона за хазарта е Васил Божков

Снимка Булфото, списък

Лотарии с билетчета за триене да могат да се провеждат единствено от държавния тотализатор, а продажбата им да се прави само в лицензирани обекти, които са надалеч от учебни заведения. Подобно предложение за смяна на Закона за хазарта са внесли Валери Симеонов и депутати от НФСБ в четвъртък, излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание, написа " Капитал ".

По информация на " Капитал " обаче сходна концепция е била обсъждана още преди Нова година на високо равнище измежду ръководещите от ГЕРБ. Тоест евентуално импортираното от Симеонов е съветвано и с съдружните сътрудници.

Ако текстовете бъдат утвърдени, двете частни
лотарии, които са на този пазар сега - " Национална лотария " и " Лотария България ", ще би трябвало да си върнат лицензите и да преустановят активност. Става въпрос за пазар за стотици милиони годишно. Основният губещ от смяната ще е Васил Божков, който е мажоритарен притежател в сдруженията, които стоят зад лотариите.

Предложенията идват на фона на шумна разлъка сред два досегашни бизнес колегата - Божков и семейството Найденови, които държат
казина и онлайн платформа за спортни залози под марката Efbet. Покрай медийните им изяви стана ясно, че в продължение на пет години обвързваните с Божков лотарии са внасяли по-ниски такси по Закона за хазарта в бюджета спрямо държавния тотализатор и по този начин са си икономисали към 250 млн. лева. 

Какво написа в плана

С плана се предлага лотарийни игри, като се изключи бинго, кено и лотария, да могат да се провеждат единствено от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор " след приемане на лиценз. Сега издадените лицензи за тези игри ще би трябвало да се върнат на отрасловия регулатор - Държавната комисия по
хазарта (ДКХ), до три месеца след влизането в действие на закона.

Забранява се и продажбата на лотарийни билети или пък фишове за
залагания в обекти, които не са лицензирани от комисията по хазарта. Пунктовете на държавното тото и на частната " Еврофутбол " да вземем за пример (в която 49% държи гръцката " Интралот ", а останалите са разграничени сред Божков, негови доближени и братята Цветомир и Боян Найденови) и сега са на нещо като лицензионен режим - всички обекти са разказани към лицензите на уредниците на съответните игри. Тоест възбраната ще обхване веригите магазини, лавки, бензиностанции, които сега продават талоните на лотариите с талончета.

Какво се случва с разсроченото погашение на облаги

В плана е посочено още, че облагите от лотарийни игри, които не са изплатени към датата на преустановяване на лиценза на уредниците, би трябвало да се изплатят не по-късно от 30 юни 2021 година Другата дадена алтернатива е да се подписа контракт сред уредника на лотарийната игра с преустановен лиценз и спечелилото лице за разсрочено погашение на облагата до края на 2025 година

Организаторите, на които ще бъде преустановен лицензът, ще са длъжни да учредят в интерес на Държавната комисия по
хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени, и с деяние не по-късно от 30 дни след датата на най-късно контрактуваната облага.

Предлага се ръководещите държавния тотализатор да се назначават освен от министъра на спорта, както е сега, а и от министъра на финансите с концепция да се подсигурява по-добре, че те ще са " финансово виновни ".

Вносителите аргументират текстовете си с обстоятелството, че една огромна част от приходите на държавното тото се пренасочват към спорта, до момента в който това обвързване за частните
лотарии го няма. Затова съгласно тях даването на фаворизиран статут на уредник на държавното сдружение ще подсигурява повече запас, който да се насочи към финансиране на спорта и поддръжката на спортни уреди.

В множеството страни от Европейски Съюз страната е монополист на пазара на
лотарии, а основаването на частни сдружения не е позволено.

България обаче е издала многогодишни лицензи и частните компании могат да търсят от страната пропуснати изгоди, в случай че измененията влязат в действие.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Loshia (преди 5 минути) Рейтинг: 848 | Одобрение: -387 Цеките и божков от година си вършат номера основават работа на службите и най-после взаимно ще се унищожат. Тези хора са прегледен образец партиина работа НИКОГА С НИКОЙ! Даже с брат си  Ухилен Лошо има по неприятно от мене няма!!!!  1  0 Partizanin (преди 5 минути) Рейтинг: 1326 | Одобрение: 376  Усмивка   Поредното доказателство, че безсрамието и цинизма на ръководещите нямат таван. Не желаят и да чуят за понижаване на Данък добавена стойност за медикаменти, книги и детски храни, само че държат
хазарта на НУЛЕВА ставка на Данък добавена стойност. Експериментът на джендърите наименуван "Демокрация " претърпя цялостен неуспех. Резултат - страната не работи, корупцията ръководи обществото, ежедневни убийства и обири, крадат се национални благосъстояния (злато, вода, енергоизточници), девалвиралото обучение бълва тъпаци, корумпираното опазване на здравето е трансформирало индивидът в стока, хората са по-бедни и нещастни. 5% от популацията има 60% от националните материални и финансови капитали. Време е за революционна смяна, различен път няма.....Добрый совет всем: Сидите безшумно "До ", чтоб не случилось "После "....Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР