Снимка Булфото, архивЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов спечели лидерските битки

...
Снимка Булфото, архивЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов спечели лидерските битки
Коментари Харесай

В Пловдив Борисов печели с 25,64% от обработените досега протоколи

Снимка Булфото, списък

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завоюва лидерските борби и в двата региона, в които водеше партийната листа - в софийския 25-и МИР и в Пловдив.

И в столицата, и в Пловдив водачи бяха соцлидерката Корнелия Нинова и съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов, написа

Всъщност 25-и РИК е единственият от трите столични региона, в който печели ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - 24,2% по предварителните данни. Според тях маркираните за Борисов преференции са 7195.

В останалите два проби градската десница в лицето на Демократична България.

Личният избор на Нинова в 25-и РИК в София е 3662 гласа, а за Христо Иванов са маркирани 5253 преференции, сочат предварителните данни.

В Пловдив ГЕРБ печели с 25,64% от обработените до момента протоколи. Срещу Борисов под тепетата  от “Изправи се! Мутри вън ” се изправи юрист Николай Хаджигенов от “отровното трио ” (както и в 25-и МИР в София, където съгласно предварителните данни е получил 1570 преференции). Листата на “Има подобен народ ” пък в Пловдив водеше един от сценаристите на Слави и зам.-председател на партията Тошко Йорданов, а сътрудника му Филип Станев, който има 4216 маркирани преференции, бе пратен в столичната борба с премиера.

В Пловдив Борисов е с 2963 преференции, сочи справката на РИК при 63% обработени протоколи. Следват го някогашният кмет Иван Тотев, само че с едвам 484 персонални желания и седмата в листата Надя Танева с 412.

3-ият в листата Вежди Рашидов е събрал 222 преференции, а 4-ият Радомир Чолаков - 115. Спас Гърневски е получил 389 и депутатското му място е под въпрос, защото се чака ГЕРБ да вземе в Пловдив 4 мандата, а той е пети в листата. Предполага се, че Борисов ще влезе в Народното събрание от Пловдив, както направи и през 2017 година

В Пловдив ръководещата партия бележи един от най-високите резултати в страната.

Рекордьор по преференции във Варна е водачът на “Има подобен народ ” и лидер на листата Слави Трифонов с над 13 хиляди

Апостолов се изстреля от 22-ото място в листата, както направи и на изборите през 2017 година

 

 

Голямо разбъркване в листите на обединението “Демократична България - Обединение ” в София са създали гласоподавателите ѝ, сочат първите данни за преференциите. Според тях най-желан в 23-и МИР е петият Георги Ганев. Известният икономист от гражданската квота на Демократична България има 3935 персонален избор, а лидерът и съпредседател на обединението Атанас Атанасов - 3260. За него обаче се броят и бюлетините без посочена преференция, т.е. водачите са де факто бетонирани. А с цел да се изстреля нагоре един претендент, би трябвало преференциите за него да са най-малко 7% от действителните гласове, подадени за партийната листа.

 

10-ият пък - рекламистът Мартин Димитров , с дейна акция във фейсбук е събрал 3107 преференции. Изборният специалист Антоанета Цонева има 2826 желания, а Христо Жоров Иванов - 2490 персонални гласа.

В 24-и МИР първи по преференции е поставеният под №3 в листата ИТ експерт Ивайло Мирчев с 4310 гласа. След него е някогашният народен представител Мартин Димитров с 4014 преференции, трети е лидерът на листата Владислав Панев с 2147, а след него - дипломатът Стефан Тафров с 1898.

При Българска социалистическа партия в 24-и МИР с 1609 преференции е седмият Борис Цветков .

По данните до момента пулмологът Александър Симидчиев има максимален персонален избор в Демократична България в 25-и софийски регион - 2512 след лидера Христо Иванов. След него най-вече желания е събрал петият - някогашният народен представител Петър Славов (1421).

В ГЕРБ пък депутатът Стефан Апостолов за повторно влиза в Народното събрание от последното 22-о място в листата в Благоевград. И преди 4 година, и в този момент той събра най-вече преференции, които го изкачиха незабавно след лидера. Апостолов е наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли и самичък пожела и в този момент да бъде подложен на края на листата.

 

“По предварителни данни в област Благоевград ГЕРБ- Съюз на демократичните сили е първа политическа мощ с над 40% от гласовете на гласоподавателите, а моите персонални преференции са над 9000, от които 5300 от община Симитли! Горд съм с тези резултати! ”, написа той във фейсбук и благодари на гласоподавателите.

“Горд съм, тъй като всеки глас от вас за мен е оценка за работата ми като депутат в 44-ото Народно събрание и за това, че сте се убедили, че държа на думата си и съблюдавам всичките си обещания ”, добавя Апостолов, който подкрепя финансово фамилии с репродуктивни проблеми.

Католиците в Раковски дадоха мощна поддръжка за своя съгражданин Младен Шишков, четвърти в листата на ГЕРБ за Пловдив-област. Навръх Великден той получи от родния си град 1820 преференции. Общините “Марица ”, Брезово и “Родопи ” също го поддържаха и с над 3000 преференции Шишков става втори в листата. Изместената Данка Люртова от Карлово също влиза в Народното събрание. Под въпрос в Пловдив-област е индивидът на Съюз на демократичните сили Йордан Кръстанов, към този момент 4-и. Водачката Дани Каназирева има 2853 преференции.

 

Разместване се чака и в листата на Българска социалистическа партия за Пловдив-област, където 11-ият Енко Найденов - юрист от Асеновград, е събрал над 2600 гласа. Веска Ненчева, учителка от Карлово и доскорошен народен представител, също има доста.

Адвокатката и общински консултант от Демократична България във Варна Стела Николова е с действителен късмет да измести втория в листата на обединението, в случай че демократите край морето получат два мандата. Устатата юристка има над 3800 преференции, с които надминава даже лидера Стоян Михалев. Николова бе претендент за кмет на последните локални избори на демократите във Варна.

Рекордьор по преференции във Варна е лидерът на листата на Има Такъв Народ Слави Трифонов - над 13 хиляди. А в листата на ГЕРБ-СДС във Варна най-вече преференции взема здравният министър Костадин Ангелов.

Във Велико Търново втората при Българска социалистическа партия Весела Лечева и лидерът на Слави проф. Андрей Чорбанов са първенци по преференции. Шампионката по пукотевица е с 2087 персонални желания, с 526 повече от лидера Явор Божанков.

 

Проф. Костадин Ангелов, който бе лидер и в Търново, събира над 1400 преференции. Впечатление прави и мощният персонален избор за шефа на свищовската болница Илиян Венков Георгиев под №8 в листата - близо 1000.

В Пазарджик се чака с помощта на преференциите след лидерката на ГЕРБ Екатерина Захариева да се изкачи поставеният на 4-о място Димитър Гечев (4431 гласа). 18-ата Десислава Тодорова пък има 3735.

Томислав Дончев изрично е най-харесван от габровци измежду претендентите за Народното събрание с рекордните за региона 3133 преференции.

Повече преференции в Габрово от лидера на Българска социалистическа партия Крум Дончев пък е получила някогашната депутатка Кристина Сидорова - 1254 против 677.

1058 са харесванията за първия в листата на “Има подобен народ ” Любомир Каримански. Той изрично попада в разпределението на четирите мандата в Габровска област.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР