Снимка Булфото, архивКристалина Георгиева отрече обвиненията. Управителят на МВФ Кристалина

...
Снимка Булфото, архивКристалина Георгиева отрече обвиненията. Управителят на МВФ Кристалина
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Не са верни обвиненията на Световната банка

Снимка Булфото, списък

Кристалина Георгиева отхвърли обвиняванията. Управителят на МВФ Кристалина Георгиева бе извикана от предходния си шеф Световната банка във връзка със подозрения за оказване на напън по отношение на отчет за икономическото развиване на Китай. Българката от своя страна отхвърля обвиняванията. Тя е упрекната, че като шеф на Световната банка е оказала напън върху чиновници за възстановяване рейтинга на китайската стопанска система, заяви

Така позицията на Китай  в класацията „ Да правиш бизнес “ за 2018 година  се е преместила от 85 място на 78 място. Световната банка твърди, че дружно със своя консултант тогава, Симеон Дянков са притиснали екипа „ да направи съответни промени в китайските данни в опит да вдигне класирането тъкмо по същото време, когато се очаквало страната да играе основна роля в ръководството на капитала на банката.

В изказване Кристалина Георгиева изрично съобщи, че не е съгласна с констатациите. Очаква се тя да даде пояснение по отношение на отчета на Световната банка на съвещание на МВФ през днешния ден. Говорител на МВФ съобщи, че този конгрес е бил плануван преди, с цел да разиска целите на политиката, и преди годишните съвещания на Фонда и Световната банка идващия месец. Припомняме, че Георгиева беше основен изпълнителен шеф на Световната банка преди да бъде определена да наследи Кристин Лагард като шеф на МВФ.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР