Снимка: Булфото, архивКонтузия спря най-долрия български тенисист Григор Димитров да

...
Снимка: Булфото, архивКонтузия спря най-долрия български тенисист Григор Димитров да
Коментари Харесай

Контузия спря Григор Димитров да вземе почти спечелен мач в Париж

Снимка: Булфото, списък

Контузия спря най-долрия български тенисист Григор Димитров да вземе съвсем извоюван мач от първия кръг на " Ролан Гарос " в Париж.

Той водеше с 2:0 в този момент и 5:1 в третия, само че получи контузия в гърба против американеца Маркос Жирон. Отказът на Димитров пристигна при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3, а проблемите започнаха да мъчат нашия тенисист при 5:1 в третия сет, когато имаше и три точки за спечелването на мача. 

Двубоят стартира по съвършен метод за родния представител, който съумя да реализира мълниеносен пробив още в първия сервис гейм в мача на неговия съперник. Жирон обае обезврежда мощното начало с пробив в ответния гейм за 1:1. Въртележката с пробиви продължи, като Григор още веднъж взе подаването на противника си за 2:1. 

В идващия гейм родният №1 съумя да затвърди пробива, а в петия гейм Жирон съумя да отрази цели 3 брейкпойнта на собствен сервиз, с цел да резервира интригата в частта. Мощната игра от дъното на корта на Григор продължи, а при 4:2 той се възползва от следващата си точка за пробив, с цел да излезе с два брейка задатък. Григор не се поколеба и затвори сета при 6:2. 

Началото на втората част беше надалеч по-спокойно и равностойно, откакто и двата отбора успяваха да задържат сервиса си, с цел да бъде завършен резултатът 2:2. Резултатът стана 3:3, а в седмия гейм пристигна и решителният миг във втория сет. Димитров съумя да изкове първите си две точки за пробив за частта, а при втората съумя и да вземе гейма на противника си - 4:3. 

До края на сета изненади нямаше, а Григор съумя да изкове триумфа си с 6:4. 

Григор реализира пробив за 2:1 след композиция от слаб първи сервис на противника, няколко непредизвикани неточности и превъзходни форхенд-уинъри. Леко притеснително беше, че той очевидно изпитваше болежка в гърба и реши да не седи по време на 90-секундната пауза сред геймовете.

Димитров не беше правил непредизвикани неточности от третия гейм на предходния сет, което му помагаше доста в устрема да завърши мача допустимо най-бързо. Впоследствие той стигна до два шанса за пробив за 4:1 и го реализира с следващия си безсърдечен слайс от бекхенд. Той още веднъж взе с лекост сервис гейма си и се приближи на единствено 4 точки от триумфа. 

Българинът имаше три следващи шанса да завърши всичко още в гейм № 7, само че неговият противник съумя да се отърве и да накара нашия тенисист да сервира за мача. Григор обаче се пропука в най-важния миг, с цел да върне Жирон, най-малко отчасти в сета, 3:5. Жирон продължи възкресението си в сето номер 3, успявайки да понижи до 4:5, когато Григор имаше втори късмет да довърши започнатото. 

Сривът в представянето на българина обаче не спря дотук, откакто Жирон освен върна и втория пробив, само че и поведе с 6:5, а в този миг родният тенисист изиска здравна пауза. Това обаче не спря сривът, а българинът показваше очевидно, че не се усеща по никакъв начин добре физически. 

Началото на втория сет беше еднообразно неприятно за родния №1, откакто позволи пробив и изостана небрежно с 0:3. В тези минути продължаваше да наподобява като че ли Григор пробва да се щади физически, което не му позволяваше да е равносилен. Именно след третия гейм родният ас се отхвърли и по този начин Жирон се поздрави с една незаслужена победа. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР