Снимка Булфото, архивКомисията Росенец в парламента реши да извика на

...
Снимка Булфото, архивКомисията Росенец в парламента реши да извика на
Коментари Харесай

Комисията Росенец в парламента реши да извика на изслушване директорите на ДНСК и НСО

Снимка Булфото, списък

Комисията " Росенец " в Народното събрание реши да извика на чуване шефовете на ДНСК и НСО след абсурда при резиденцията на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган със съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов.

След малко съвещание, на което бяха показани скици от смяната на парцелите в Росенец през годините, комисията се разпусна за идната седмица.

Депутатът от Демократична България Димитър Найденов разясни, че е открито, че компания " Хермес Солар " са придобили от началото до момента общо 9 дка повърхност, 5.8 дка в акваторията на Черно море. Няма документи и логичност да се заключи, че компанията може да бъде притежател на подобен парцел в Черно море, уточни той. По негови данни сега компанията има 9 дка плюс 6, за които няма пояснение, а кеят по избор на " Хермес Солар " е премахнат в кадастъра с съображение, че е оборудване.

Пинг-понг сред държавните институции, които първо казвали, че оборудването не е парцел, след това решили, че е парцел, нанесени са 5800 квадрата, нови 4 дка в морето, а компания " Хермес Солар " споделя " те са мои " и страната признава. Това е абсурдът, разяснява депутатът.

Найденов счита, че голямото оборудване се е случвало под носа на бургаската администрация, която си е затваряла очите в продължение на доста време, по кое време хиляди тонове бетон са се изсипвали в " Чукалята ", без координиране с Министерство на околната среда и водите, общината и Регионална инспекция за опазване на околната среда. Той добави, че общината не е ходила на инспекция от 2007 година, стената и триетажната сграда е осъществена от незнаен причинител, съгласно заключенията. Депутатът от Демократична България изнесе и сметка, съгласно която 80 000 лева ще коства премахването на триетажната сграда.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР