Снимка: Булфото, архивКметът на Русе Пенчо Милков се изказа остро

...
Снимка: Булфото, архивКметът на Русе Пенчо Милков се изказа остро
Коментари Харесай

Кметът на Русе: Държавата подцени задаващата се втора вълна на вируса, забави мерките и цари пълен хаос

Снимка: Булфото, списък

Кметът на Русе Пенчо Милков се изрече остро против дейностите на страната по време на пандемията с ковид.

" Минах през това преди 4 месеца, като при мен протече тежко - с пневмония и остри признаци. Почти целия юли прекарах в поделение и болнична стая с размер 2 на 5 метра, без да направя и крачка на открито. Благодарение на медиците от Белодробната болница в Русе съумях да се оправя. В момента обстановката е много по-тревожна, в сравнение с при първата вълна на вируса. Първи сме по смъртност в Европейски Съюз, а страната наподобява безпомощна. Но е значима и персоналната отговорност. Да изпълняваме предписанията на здравните органи - маски, хигиена, отдалеченост. И най-много успокоение. Болните и роднините да не губят наличие на духа ", сподели той в изявление за " 24 часа ".

" Тези ограничения са безпределно закъснели, за жалост. Община Русе направи доста стопански отстъпки за жителите и компаниите. Като се има поради, че се постанова да се оправяме без помощ от страната, успяхме да запазим общинските финанси с помощта на даренията и положителното съдействие с бизнеса. За да оцелеем финансово, би трябвало да работим интензивно и по европрограмите. Действаме по програмата за трансгранично съдействие, в контакт съм с новия кмет на Гюргево Андриан Ангелеску и двата ни екипа работят интензивно. Аз и моите преболедували сътрудници планираме да дарим конвалесцентна плазма, за която се приема, че е единственият медикамент, помагащ в сериозни случаи. За страдание, русенският кръвен център не може още да вземе тази плазма и би трябвало да се пътува до София или Варна, само че всеки образец, всеки зов за даряване е жизненоважен ", разяснява още той.

" Държавата подцени задаващата се втора вълна на вируса, забави ограниченията и царува цялостен безпорядък. Политическото оцеляване се оказа над всичко. Цяло лято медиците молиха да се приготви системата, да се преобразува една огромна болница единствено за Коронавирус, вместо да се заразяват наред здравни заведения, медици и хора с други болести. Това се направи едвам на 6 ноември, когато лечебните заведения към този момент не смогват да одобряват и хора умират в колите за спешна помощ. Продължава да се тръби за плата и пикове, а се мълчи за разрухата в здравната система. Легла ще се намерят, само че не доближават хора, които да ни лекуват. Има огромна потребност от средства, само че и от внасяне на утешение и грижа от страната. Хората би трябвало да бъдат преведени през тази рецесия решително и умерено. Но за тази цел е нужно доверие към ръководещите, а то е изчерпано ", сподели кметът на Русе.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР