Снимка Булфото, архивКакто и подозирате: информационната епоха е променила обхвата

...
Снимка Булфото, архивКакто и подозирате: информационната епоха е променила обхвата
Коментари Харесай

Хората вече се концентрират върху повече неща, но за кратки периоди

Снимка Булфото, списък

Както и подозирате: осведомителната ера е трансформирала обсега на задържане на вниманието. Наскоро оповестено проучване на учени от Техническия университет на Дания подсказва, че груповото задържане на внимание се свива като време поради количеството информация, с което хората боравят, написа " Гардиън ", представен от News.bg.

Публикуваното в понеделник изследване в научния вестник Nature Communications демонстрира, че в този момент хората се концентрират върху повече неща, само че постоянно се концентрират върху неща за къси интервали от време.

Учените са проучили няколко модела на медийно внимание. Данните са събрани от няколко разнообразни източника, в това число продажбата на билети за кино през последните 40 г.; Гугъл Books; данни от " Туитър " в интервала 2013-2016 г.; трендове в Гугъл от 2010 до 2018 г.; трендове в Reddit от 2010 до 2015 година и отделяното внимание в Wikipedia от 2012 до 2017 година След това откривателите са основали математически модел, с цел да предскажат три фактора: какъв брой " гореща " е тематиката, развиването й във времето в обществената сфера и желанието за нова тематика.

Емпиричните данни са открили интервали, в които тематиките притеглят огромно публично внимание и бързо отшумяват, като се изключи случаи с изявления като в Wikipedia или научни журнали.

Например, през 2013 година международна наклонност в " Туитър " ще продължи приблизително 17,5 часа, а през 2016 година - единствено 11,9 часа.

Учените означават, че групово хората по-често сменят тематиките, защото се изтощават да се концентрират върху огромно наличие и имат потребност от нещо ново.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР