Снимка Булфото, архивИзраел и Литва ще си сътрудничат в аеротехнологиите. 

...
Снимка Булфото, архивИзраел и Литва ще си сътрудничат в аеротехнологиите. 
Коментари Харесай

Израел със самолетен център в Литва

Снимка Булфото, списък

Израел и Литва ще си сътрудничат в аеротехнологиите. 
Израелската държавна компания Israel Aerospace Industries (IAI) подписа с литовската компания Aviatic MRO UAB Меморандум за съгласие за стратегическо съдействие за построяването на център за техническо обслужване на самолети. Той ще се намира на Международното летище Šiauliai в Литва, написа. Новият обект ще дава техническо обслужване и главен ремонт, превръщане на пътнически самолети B737NG в товарни, както и образование, узаконяване и лицензиране на чиновници. Компанията Aviatic ще ръководи центъра и ще спомага при взаимоотношението с литовските регулатори, в това число за планирането и развиването на инфраструктурата.

Новият център, наименуван Aviatic MRO, се чака да стартира да работи през 2022 година в новаторски хангар, което ще разреши незабавно след отварянето да се реализират всички типове действия по техническата поддръжка и поправки на самолети.

Йоси Меламед, изпълнителен вицепрезидент и общоприет управител на Aviation Group, която е част от IAI, разяснява: „ IAI има дълготраен опит в техническото обслужване на самолети и отлична известност, насъбрана в продължение на доста години. Новият център ще бъде професионална и комерсиална котва за поддръжката на самолети в Литва. Той ще бъде стратегически ситуиран наоколо до някои от най-натоварените центрове за въздушен превоз в света. Подписването на Меморандума за съдействие с Aviatic в миг, когато авиопазарът изпитва последствията от пандемията от COVID-19, е доказателство за авиоекспертизата на IAI и огромното доверие, което ни имат клиентите от целия свят “.

Дмитрий Челядин, член на управителния ръб на Aviatic MRO, добави: „ Щастливи сме, че IAI се довери на високо квалифицираните експерти, стратегически комфортната локация на Международното летище Šiauliai и опциите за предстоящ напредък, които предлага Aviatic MRO. Това е огромно достижение за литовския авиосектор и особено самопризнание за напъните, които вложихме в този план, и можем единствено да се надяваме, че това партньорство единствено ще се ускорява в близкото бъдеще. Междувременно приготвяме нужната инфраструктура на летището Šiauliai “.

Aviation Group, която е част от израелската държавна компания IAI, сплотява под един покрив гражданските и военните авиодейности на IAI. Като дом на авиацията на Израел, Aviation Group дава отговор за поддръжката и главния ремонт на авиопарка, проектирането и производството на реактивни самолети, конвертирането на пътнически в товарни самолети, сглобяване и реконструкции, възобновяване на самолетите, и други Услугите за поддръжка, предлагани от Aviation Group, са неповторими, защото дават незабавни решения с помощта на усъвършенстваните благоприятни условия на компанията. Те ѝ разрешават да действа на правилото обслужване на едно гише.

Aviatic e организация за поддръжка и главен ремонт на въздухоплавателни средства, утвърдена от Европейска организация за авиационна сигурност. Тя е фокусирана върху решения за поддръжка на летателната валидност, доставки и ръководство на активи, и други В момента Aviatic дава услугите си на клиенти по целия свят, като дейностите се реализират в оборудванията на компанията във Вилнюс, Каунас, Šiauliai.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР