Снимка: Булфото, архивИскам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е

...
Снимка: Булфото, архивИскам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е
Коментари Харесай

Номинираният за транспортен министър Александър Манолев се отказва от поста

Снимка: Булфото, списък

Искам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е координираната офанзива със скалъпени обвинявания от една група към мен, както и неточните изказвания без доказателства. Опитват се да блокират работата ми в Министерството на превоза. По този метод се нападна целия кабинет. Това съобщи номинираният за транспортен министър Александър Манолев на брифинг в Министерски съвет, написа Novini.bg.

" Всички тези съшити изказвания нямат нищо общо с истината. Най-важното мен е, за какво тъкмо в този момент някой реши да ми съшива сходни изказвания, в случай, чесъм заемал редица други постове. Не мога да позволи да ме вкарват в пояснителен режим, още по-малко министър председателят и държавното управление. Получих над 6000 преференции, само че очевидно в този момент е моментът да се откриват такива неща към мен ", сподели още той.

Манолев добави, че оставя на премиера Бойко Борисов да реши дали да остане зам.-министър на стопанската система

" Предстои да се срещна а юристи, с които да обсъдим и моите контрадействия, тъй че да защитя себе си от тези изказвания ", добави Манолев.

Припомняме, че през днешния ден Манолев беше нападнат от в. " Капитал ". От обявата излиза наяве, че той е бил обвиняем за причиняване на злополука с породена телесна щета. Инцидентът е от май 2012 година, когато той прави неразрешен завой по столичния бул. " Васил Левски ".

Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна контузия и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски областен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и одобряват, че Манолев е почтен. В претекстовете на градските съдии Иван Коев, Стефан Милев и Боряна Воденичарова е записано, че по колата няма следи от удар, на видеозаписа не се вижда джипът да е блъснал дамата, по нея няма други контузии с изключение на черепно-мозъчните, а протоколът от злополуката е формиран в нарушаване на закона. По случая има две висящи цивилен каузи от наследниците на умрялата жена - нейният брачен партньор и брат й.

Те желаят обезщетение, само че не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта) - за претърпени от тях вреди от гибелта и за претърпени от нея вреди. По първото от тях, заведено от брачна половинка й и нейния брат, искът е почетен отчасти на първа инстанция. Съдът приема, че оправдателната присъда против Манолев не го обвързва, защото тя е постановена поради " дискредитиране на протокол за оглед заради подписването му от поемни лица, които не са участвали на съставянето му и не са били осведомени по отношение на събитията, валидирани и доказани от тях посредством сключване на протокола ".

За да обоснове тезата си, гражданският съд се базира на призната от него автотехническа експертиза, която удостоверява конфликт сред автомобила и дамата. Решението по този проблем не е дефинитивно, защото е обжалвано, а делото е планувано за разглеждане пред Софийския апелативен съд. По това дело той е издирван като очевидец, само че не е открит и е премахнат.

Второто гражданско дело, което е за претърпените от брата и брачна половинка на умрялата жена вреди, Александър Манолев е свикан като очевидец и дава пояснения, че дамата се е подхлъзнала и паднала обратно пред джипа и той спрял, с цел да й помогне, само че не я е удрял с автомобила. Следващото съвещание по него е на 1 октомври.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР