Снимка Булфото, архивИ от съюза на артистите се изказаха за

...
Снимка Булфото, архивИ от съюза на артистите се изказаха за
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Не са необходими нови мерки за салоните, хората спазват предишните

Снимка Булфото, списък

И от съюза на артистите се изрекоха за новите ограничения: 

Ситуацията с ковид се е отразила зле на всички, само че в това време им е подействала и градивно. Това изясни пред ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

" Излязоха доста нови спектакли, моноспектакли, музикални албуми. Хората се затвориха у дома и творяха. Не бива да гледаме единствено черната страна на казуса. Наистина се сътвориха доста нови неща в изкуството точно по време на пандемията ", изясни той.

По думите му салоните в театрите са били цялостни преди пандемията. Мутафчиев сподели, че и сега желаят да са на 100 %, само че хората няма да се върнат внезапно, когато това стане допустимо.

" Поради тази причина страната би трябвало да подкрепи театрите, театралните изкуства, нашия бранш с обезщетения, от позиция на това, че не можем да набавим нужния брой фенове и доходи, с цел да си образуват театрите бюджетите, които са им нужни, с цел да работят пълноценно ", съобщи Христо Мутафчиев.

Според него страната трансферира казуса от човек на човек. Той прикани да бъде призната актуализацията на бюджета, с цел да се усили стандартът на работещите в театрите.

" Смятам, че чуваемост има и ще стартира има от ден на ден и повече, тъй като предстоят избори. Точно когато предстоят избори, тъкмо тогава стартират да се изслушват най-вече ", сподели Мутафчиев.

Според него не са нужни нови ограничения за театралните изкуства, защото те към момента съблюдават първичните: 50% потенциал на салоните, хората седят на метър и половина един от различен, шахматно разредени и с маски.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР