Снимка Булфото, архивГрадушката, която унищожи посевите на земеделците не е

...
Снимка Булфото, архивГрадушката, която унищожи посевите на земеделците не е
Коментари Харесай

Plovdiv24.bg: Заради прелитащ самолет на НАТО не са стреляли по градушката

Снимка Булфото, списък

Градушката, която унищожи посевите на земеделците не е била предотвратена.

От 14 часа на обяд на 28 август, когато падна огромната градушка в селата Ръжево Конаре и Белозем, от командният пункт в Голям Чардак са стреляли непрестанно без проблеми, заяви за Георги Михайлов от Регионалната дирекция “Борба с градушките " в Пловдив област.

“След 19,00 часа и няколко минути получихме възбрана за пукотевица, която продължи до 20,12 часа ", сподели Михайлов и изясни, че точно това е било повода да не обработят тази клетка, в която е паднала градушката и е унищожила със страшна мощ посевите.

“Ние непрекъснато получаваме забрани, когато има нещо във въздушното пространство. Искаме позволение - стреляме, издават възбрана - не стреляме ", разясни Георги Михайлов. Самият той не знае дали е имало самолети във въздушното пространство, с цел да има такава възбрана в този откъслек от време. “Не знам, никой не ни изяснява, това са военни работи ", сподели Михайлов. “Това е единен център за управление на въздушното придвижване, тъй че не се знае ", добави той.

Георги Михайлов изясни още, че сега при тях “всичко е съвършено " и няма проблеми с съществуване на противоградни ракети.

Plovdiv24.bg научи импровизирано, че издадената възбрана е поради летящ аероплан на НАТО. Припомняме, че от 23 август до 3 септември в региона на бившето военно летище Чешнегирово се организира взаимно българо-американско обучение " Тракийско лято ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР