Снимка Булфото, архивФраза на президента на САЩ може да доведе

...
Снимка Булфото, архивФраза на президента на САЩ може да доведе
Коментари Харесай

Байдън нарече Путин убиец. Русия поиска извинение от САЩ

Снимка Булфото, списък

Фраза на президента на Съединени американски щати може да докара до извънредно неприятни последствия за връзките на страната с Русия. Джо Байдън съобщи, че счита, че съветският водач Владимир Путин е " палач " и Русия незабавно изиска извинения. Ако не го получи, може да реагира на Вашингтон, съобщи върховен съветски народен представител, оповестява Reuters.

В изявление за ABC News, излъчено ден по-рано, Байдън разказа Путин като човек без душа и даде обещание, че ще си заплати за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори през 2020 година в Съединени американски щати, нещо, което Кремъл отхвърля.

В извънредно необикновен ход след изявлението на Байдън, през вчерашния ден Русия съобщи, че привиква посланика си в Съединени американски щати за незабавни съвещания по отношение на бъдещето на връзките сред двете страни.

Константин Косачев, заместник-председател на горната камара на Народното събрание, съобщи, че мненията на Байдън са неприемливи, неизбежно ще възпламенят така и така неприятните връзки и приключват всяка вяра в Москва за смяна на американската политика при новата администрация на Съединени американски щати.

Според него отзоваването в Москва на дипломат е единствената рационална стъпка, която би трябвало да се подхващат при тези условия.

" Подозирам, че няма да е последният, в случай че не последва пояснение или опрощение от американска страна ", сподели Косачев.

" Този тип оценка не е позволена от устата на общественик от подобен сан. Този тип изказвания не са допустими при никакви условия ", добави той, наричайки го повратна точка в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Кремъл към момента не е дал отговор обществено на мненията на Байдън, само че евентуално ще го направи по-късно през днешния ден.

Артур Чилингаров, прокремълски народен представител от долната камара на Народното събрание, прикани за " остра реакция " от Москва в мнения, направени до съветската радиостанция " Ехото на Москва ".

Отношенията на Русия със Запада, които към този момент отслабват до най-малко след Студената война от 2014 година, са подложени на нов напън поради затварянето на кремълския критик Алексей Навални, като Западът изисква неговото освобождение. Русия отхвърли това като неприемлива интервенция във вътрешни каузи.

Съединени американски щати обявиха, че приготвят нови наказания против Русия поради хипотетичен хак и хипотетично интервенция в изборите, написа frognews.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР