Снимка Булфото, архивЕлектротехници, кадри в туризма и шофьори са сред

...
Снимка Булфото, архивЕлектротехници, кадри в туризма и шофьори са сред
Коментари Харесай

Ето кои са най-търсените кадри от работодателите във Варна

Снимка Булфото, списък

Електротехници, фрагменти в туризма и водачи са измежду най-търсените чиновници, сочи анкетно изследване за настройките на работодатели от Варна. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от Областната администрация в града. Допитването се организира за повторно, като в него са се присъединили 123 компании. В онлайн формулярите, 20.3% от интервюираните работодатели показват, че не търсят неквалифицирана работна мощ. Други 75.4% ще търсят фрагменти за непрекъсната претовареност, а 8.4% – за напълно сезонна претовареност.

Всички интервюирани компании възнамеряват да разкрият общо 1165 работни места за личен състав с избрана професионална подготовка и 298 с други специалности. Информация за анкетирането и линк към анкетния формуляр беше оповестен на електронната страница на Областна администрация. Обработката и обобщението на анкетите е осъществено според одобрената матрица на дейностите, отговорностите и периодите за осъществяването им.

Най-голям брой работни места ще се разкрият за фрагменти с подготовка по специалностите „ камериер ” (11.2% от местата), „ готвач ” (10.3%), „ сервитьор-барман ” (7.8%). За електротехници работодателите плануват да разкрият 38 работни места (3.3% от местата). От други специалности по-големи потребности са декларирали работодателите от водачи (16.4 от работни места) и медицински сестри (8.7%). Най-често ще се търсят служащи без специфична подготовка за помощници при приготвянето на храни и в преработващата индустрия. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР