Снимка Булфото, архивЕкскурзиите за учениците вече са ограничени до една

...
Снимка Булфото, архивЕкскурзиите за учениците вече са ограничени до една
Коментари Харесай

Екскурзиите за учениците вече са ограничени до една седмица

Снимка Булфото, списък

Екскурзиите за учениците към този момент са лимитирани до една седмица и предлагаме на учебните заведения да ги провеждат в края на образователната година. При тази пандемична обстановка е по-голяма вероятността напролет на идната година обстановката да е по-добра, само че нямаме съображение да забраним все още екскурзиите за учениците. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от

" Не предлагам на учебните заведения да тръгнат на екскурзии при започване на образователната година, само че в случай че се върви на екскурзия, би трябвало да се съблюдават всички ограничения. Учениците и учителите би трябвало да са с маски - в рейсовете, на закритите места и общият режим за екскурзиите е доста по-строг, в сравнение с този в учебно заведение ", изясни министър Вълчев.

Той сподели, че в учебните заведения учениците 90 % от времето, когато са в класните стаи, могат да не носят маски, което е по-либерален режим от общия.

" В последните години забелязахме, че някои учебни заведения вървят по 3-4-5 седмици на екскурзии, което е една шеста - една седма от образователното време. Ограничихме екскурзиите до една седмица и в наредбата за образователния проект е записано, че екскурзиите за първи-трети клас може да се вършат през така наречен седмица за креативен действия, която е в края на годината - сред 1 и 7-8 юни ", изясни министър Вълчев.

Той посочи, че може учебните заведения да решат тази седмица да я вземат и по друго време, и разяснява, че в този момент няма да има загуба на образователно време поради ходенето на екскурзии.

" Преди, като съберем 10 дни по решение на родителя, две седмици в грипни ваканции, стават четири седмици, още четири седмици - екскурзии, стават осем седмици и като сложим няколко дъждовни дни, стигахме до това една четвърт от образователното време да не учат децата ", разяснява министър Вълчев. Той съобщи, че в този момент тази загуба на образователно време няма да я има, тъй като няма да имаме грипни ваканции, а учениците ще учат тогава в електронна среда.

Министър Красимир Вълчев разяснява тематиката за ученическите екскурзии на конгрес в КНСБ за обществения разговор и груповото трудово договаряне в предучилищното и учебното обучение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР