Снимка Булфото, архивДоц. Тодор Чобанов обяви защо се е оттеглил

...
Снимка Булфото, архивДоц. Тодор Чобанов обяви защо се е оттеглил
Коментари Харесай

Бивш зам.-кмет на София: Подадох си оставката по свое желание, за да решим проблеми

Снимка Булфото, списък

Доц. Тодор Чобанов разгласи за какво се е отдръпнал като зам.-кмет на Община София.  " Подадох си оставката по свое предпочитание, с цел да решим проблеми, като се даде опция други да опитат където са огромните проблеми. В нашия сектор не се строят детските градини. Арх. Игнатов за 2 години не го е схванал ". Това сподели в " Денят онлайн " по NOVA NEWS доцент Тодор Чобанов, някогашен зам.-кмет на София, във връзка освобождението му от поста преди броени дни.

Днес арх. Борислав Игнатов, който е общински консултант и беше претендент за кмет сподели пред БНР, че съгласно него по-несвършена била работата във връзка с детските градини и рушащите се монументи на културата.

Според него общината е сложна област за работа.

" За тези 9+2 години съм направил всичко допустимо да допринеса в сферите на музейните дело, културните действия и археологията. Прецених, че е време за смяна ", изясни той.

По думите му при Старите софийски бани няма никакъв спор.

" Заблуда е, че има безвъзмездни услуги за обществото, данъкоплатецът ще ги заплаща. Изключително мъчно е да бъдат съвременни спа центрове, откакто 30 година не са работили ", показа доцент Чобанов.

" Имаме национална тактика за образован напредък, в нея е разказано, че балнеологията е приоритет и изисква доста съществени вложения. Обществото би трябвало да слуша хората с действителен опит ", счита доцентът.

Той счита, че национални бани може да има единствено за сметка на други неща – да се извадят пари от превоза и детски градини. А добър модел е да се потърси метод за самоиздръжка.

По отношение на построяването на монумент на американския президент Удроу Уилсън, доцент Чобанов изрази вяра, че около 27 ноември, когато е подписан Ньойския контракт на, ще бъде открит на „ Пиротска “.

" На Парижката мирна конференция той се явява гласът на разсъдъка и не разрешава разделянето на България на 3 зони на надзор – Румъния, Сърбия и Гърция ", напомни историкът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР