Снимка Булфото, архивДаниела Петкова от Българска асоциация на дружествата за

...
Снимка Булфото, архивДаниела Петкова от Българска асоциация на дружествата за
Коментари Харесай

Даниела Петкова: Не съветваме хората с минимални осигуровки да ги прехвърлят в НОИ

Снимка Булфото, списък

Даниела Петкова от Българска асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване съобщи: Не поучавам хората, които импортирам минимални осигуровки да трансферират партидите си към Национален осигурителен институт. Изказването й е по мотив съвета на някогашния обществен министър Лидия Шулева, която в сряда даде такава концепция в ефира на бТВ, предаде 

Според Петкова, в случай че тези хора се вслушат в думите на някогашния министър от Национална движение „Симеон Втори", има огромна възможност да се окажат ощетени, тъй като даже и откакто трансферират средствата си към Национален осигурителен институт, техните пенсии щели да са минимални, а колкото и малко да са средствата им в финансовия дирек, те идвали в допълнение.

Същата рекомендация даде Петкова и за хората, които се обезпечават на върху максимума. Те по този начин или другояче щели да получат пенсия в оптимален размер и в случай че трансферират средствата си към Национален осигурителен институт, просто щели да подадят парите си на страната. 

" От 2015 година до в този момент вторият дирек на пенсионно обезпечаване е превел половин милиард лв. на Сребърния фонд и на Национален осигурителен институт. На наследници са платени 132 милиона лв. ", уточни тя и напомни, че средствата от финансовия дирек на осигурителната система са онаследяват, за разлика от тези в солидарния.

Днес пенсионните сдружения регистрираха, че към този момент са преодолели корона рецесията и оповестиха позитивна рентабилност и възходящи активи за третото тримесечие на 2020 година

От Българска асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване показаха, че чистите активи на фондовете за ДЗПО, към 30 септември 2020 година, са в размер на 16,444 милиарда лева Ръстът им от началото на годината е с 803 млн. лева. 

Доходността на пенсионните фондове е позитивна и това се отнася за целия интервал от старта на ДЗПО в страната, показаха още от асоциацията. Според застрахователите до края на третото тримесечие, пенсионните сдружения съвсем изцяло компенсират краткотрайните спадове в доходността, през първото тримесечие на 2020 година, вследствие на рецесията с КОВИД-19.

Според оповестената статистика общият брой на обезпечените лица е 4 799 159 души, само че в нея влизат и доста хора, които не се обезпечават непрестанно, а са имали вноски за къс интервал от време. За част от тях се допуска, че се обезпечават от работа зад граница, само че участват в общата статистика на обезпечаваните лица.

От общите чисти активи в размер на  16,444 милиарда лева главната част е в УПФ - 14,023 милиарда лева В професионални пенсионни фондове са набрани 1,238 милиарда лева, а в доброволни - 1,182 милиарда лева

Нетните активи на фондовете за в допълнение пенсионно обезпечаване, за интервала 01.07.-30.09.2020 година, нарастват с 605 млн. лева или с 3.68 на 100.

Ръстът при универсалните пенсионни фондове (УПФ) е с 540 млн. лева (4.00 на сто); при професионалните пенсионни фондове (ППФ) е с 34.1 млн. лева (2.83 на сто), а при доброволните пенсионни фондове (ДПФ) - с 30.5 млн.лв. (2.65 на сто), оповестиха още от асоциацията.

Пенсионните компании показват и че с оглед дълготрайния темперамент на финансовото пенсионно обезпечаване, за интервал от 10 години приблизително годишната рентабилност на фондовете в ДЗПО е: УПФ: +3.16%;ППФ: +3.21% и ДПФ: +3.79%.
           
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР