Снимка Булфото, архивДъждовете създадоха проблеми не само във Варна, а

...
Снимка Булфото, архивДъждовете създадоха проблеми не само във Варна, а
Коментари Харесай

Кална вода потече от чешмите в почти цял Добрич

Снимка Булфото, списък

Дъждовете сътвориха проблеми освен във Варна, а и в Добрич. 

Мътна и кална вода потече от чешмите в съвсем цялостен Добрич, както и някои от околните села. Това е станало събота вечерта и продължава и през днешния ден. След голям брой сигнали в обществената мрежа, РЗИ-Добрич незабавно стартира пробонабиране, написа в. Монитор. Според шефа на РЗИ доктор Светла Ангелова, там, където е видяна сходна вода, да не се използва за питейно-битови потребности. Резултатите от химичните разбори на взетите проби ще станат ясни до края на неделния ден, а микробиологичните резултати – до 3 дни.

 
" Проблемът с мътната вода в Добрич е поради изобилните превалявания от дъжд ", сподели шефът на ВиК инж. Тодор Гикински. Той счита, че голямата водна маса се е просмукала в дълбоките земни пластове и един от сондажните кладенци е засмукал мътна вода. Инж. Гикински увери, че казусът е отхвърлен и до няколко часа водата ще се почисти.
 
Хора от града показаха неводолството и възмущението си в обществената мрежа. Има възрастни хора, които нямат положително зрение и надали ще разграничат бистра от мътна вода. Има трудноподвижни хора, за които ще е съвсем невероятно да отидат да си купят минерална вода. 
 
Майка се оплаква, че за малко е щяла да изкъпе дребното си дете с кална вода. " Добре, че употребих ваничка и налях в нея водата, та я видях ", написа майката. 
 
Други упорстват да бъдат обезпечени водоноски с чиста вода за пиянство. Трети пък се питаха за какво засмуканата кална вода не е пречистена и откакто казусът не е в потребителите, а в доставчика, би трябвало ли тази некачествена вода да бъде плащана. Имаше и такива, които си пожелаваха идващия път, когато сондажните кладенци засмукват нещо друго, с изключение на вода, то най-малко да е бира.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР