Снимка Булфото, архивЧесто на пазара се използват добавки, за да

...
Снимка Булфото, архивЧесто на пазара се използват добавки, за да
Коментари Харесай

Червените ябълки изчезват заради климатичните промени

Снимка Булфото, списък

Често на пазара се употребяват добавки, с цел да придадат на плода неестествен цвят
Въпреки че можете да намерите зелени и жълти ябълки в магазините, алените нормално са най-търсени. Но, както наподобява те евентуално ще изчезнат от пазара скоро поради климатичните промени, написа БГНЕС.

Цветът на ябълката идва от равнищата на експресия на избрани гени в кората й, откриха учените. Дейвид Кейни, откривател на растения и храни в Нова Зеландия, изясни, че набор от ензими работи дружно за превръщането на избрани молекули в пигменти, наречени антоцианини. Нивата на тези ензими управляват протеина, който контролира експресионния ген - наименуван MYB10, тъй че колкото повече MYB10 има, толкоз по-червена е кората.

За да се получи изцяло алена ябълка, температурите би трябвало да останат ниски. Защото в случай че се покачат над 40 градуса по Целзий, равнищата на MYB10 и антоцианин падат. С повишението на температурата е по-трудно да се добие алена ябълка, откриват фермерите.

Вече има все по-малко и по-малко типове, а постоянно на пазара се употребяват добавки, с цел да придадат на ябълките неестествен цвят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР