Снимка Булфото, архивЧаст от варненските метеоролози и служители в НИМХ-Варна

...
Снимка Булфото, архивЧаст от варненските метеоролози и служители в НИМХ-Варна
Коментари Харесай

Шефът на НИМХ-Варна: Скоро може да няма кой да предупреди за природно бедствие, нито да каже времето

Снимка Булфото, списък

Част от варненските метеоролози и чиновници в НИМХ-Варна излизат на следващия ден с сътрудниците си на народен митинг пред постройката на Народното събрание, наоколо до Българска академия на науките, заяви за Varna24.bg  Иван Иванов, шеф на института за Варна, Бургас, Добричи и Шумен.

" Уморихме се от недофинансиране и молби към Българска академия на науките да ни бъдат отпуснати нужните 1, 190 млн.лв. След митингите, които правихме, отпуснаха дребни суми, които са извънредно незадоволителни. От април до момента нищо не се случва. Затова на следващия ден още веднъж излизаме на митинг и може да се стигне до прекъсване на някой действия.

Предстои на следващия ден на съвещание на дирекционния съвет и щаба на протестиращите да бъде взето решение кои точно. Колегите в столицата са решени на по-сериозни дейности.

Редно ли е хора с подготовка и обучение да получават минимална работна заплата, каквато е тази на 70% от техниците. Метеоролозите получават с 20 лева повече, т.е. 530 лева Дори чистачките към този момент не желаят да работят за такива пари.

Младите хора не избират да учат в тези специалности, тъй като нямат добра финансова реализация по-късно. Скоро ще пристигна ден, в който няма да има кой да предизвести за рисково естествено злополучие и няма да има кой да мери цената на преваляванията ", разяснява за медията ни Иван Иванов. 

На територията на Източна България работят 110 индивида на главен трудов контракт и още толкоз по втори трудов контракт. Само във Варна чиновниците са 35.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР