Снимка: Булфото, архивБотев (Враца) изненадващо срази шампиона Лудогорец с 3:1

...
Снимка: Булфото, архивБотев (Враца) изненадващо срази шампиона Лудогорец с 3:1
Коментари Харесай

Ботев срази Лудогорец с 3:1

Снимка: Булфото, списък

Ботев (Враца) изненадващо съкруши първенеца Лудогорец с 3:1 в мач от първия кръг на efbet Лига във Враца, написа Блиц.

Сред титулярите на гостите бе най-новото попълнение Бърнард Текпетей, който бе притеглен от Шалке 04. В отсъствието на Клаудиу Кешерю офанзивата водеше Якуб Швиерчок, само че след изгонването на Светослав Дяков в 33-ата минута поради втори жълт и червен картон полякът бе сменен в 42-ата минута от Баджи.

Домакините започнаха вихрено и още в 20-ата секунда Петър Атанасов имаше добра опция, само че Терзиев се хвърли самопожертвователно и блокира удара му. Ботев извърши четири корнера в първите минути, а страховит шут на Зехиров профуча около лявата греда.

В 14-ата минута Даниел Генов надбяга Григоре и центрира рисково по земя, само че Терзиев съумя да почисти пред крайници на Домовчийски.

Едва след половин час игра Лудогорец насочи по-сериозен шут към противниковата врата посредством Мавис Чибота, който стреля от границата на наказателното поле, само че топката мина около лявата греда.

В 33-тата минута представящият се извънредно неубедително до този миг капитан на Лудогорец Светослав Дяков загуби топката в средата на терена, след което дръпна за фланелката Генов и бе изпъден с втори жълт и червен картон.

Ботев се възползва от численото си предимство и в 43-ата минута поведе при следващата си добра офанзива. Генов стигна съвсем до аутлинията и центрира към непокрития Домовчийски, който с едно допиране преодоля Ренан за 1:0. Така домакините се отдръпнаха на отмора с гол задатък.

Само две минути след почивката Ботев удвои задатъка си. След центриране от корнер Н`Диайе стреля с глава, Ренан мазета, а Генов с добавка прати топката в близкия ъгъл на бразилския пазач за 2:0. Шест минути след тола Генов се пребори за топката с Терзиев и Григоре, след което овладя и стреля от границата на наказателното поле, а ударът се отби в лявата греда.

Домакините, които продължиха да основават голови обстановки, а в 83-ата минута. Буров получи отляво и центрира остро към Атанасов, който се пребори с Недялков и направи резултата типичен - 3:0.

В края на 3-минутното продължение Каули вкара гола на достойнството за първенците от дузпа - 1:3.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР