Снимка: Булфото, архивБългарски граждани, живеещи в Белгия, са се включили

...
Снимка: Булфото, архивБългарски граждани, живеещи в Белгия, са се включили
Коментари Харесай

Българи се оплакват от Борисов в Брюксел

Снимка: Булфото, списък

Български жители, живеещи в Белгия, са се присъединили през днешния ден в митингите против държавното управление на Бойко Борисов. В особено писмо до медиите те оповестяват, че са поискали публична среща с ръководителя на Европейската национална партия Доналд Туск  и с Манфред Вебер,  който е ръководител на групата на ЕНП в Европейския парламент, съобщаща " Евроком ".

 

След като тази среща не се реализира, сънародниците ни входират писмо до управлението на партията, в което слагат следните въпроси:

Придържа ли се Политическа партия ГЕРБ към върховенството на закона като една от главните полезности в устава на ЕНП, а също и съществена полезност съгласно член 2 от Договора за Европейския съюз?

Имат ли съображение митингите в България, свързани с неналичието на господство на закона в страната и в случай че НЕ какви са причините на ЕНП?

Те задават въпроси и във връзка с  изявлението на Манфред Вебер в Европейския парламент от 10 юли 2020 година, в което се декларира, че групата на ЕНП изцяло поддържа българското държавно управление на Бойко Борисов в напъните му да отбрани стопанската система от негативните последици от рецесията с COVID-19.
“В тази връзка по-конкретно попитахме висшите представители на ЕНП удостоверява ли Манфред Вебер с днешна дата поддръжката на Групата на ЕНП в Европейския парламент към българското държавно управление по отношение на борабата му против корупцията и на какви съответни образци се основава тази поддръжка ”, питат сънародниците ни.

Това е следващата от поредицата начинания на българите в Белгия в поддръжка на сънародниците ни в България и с искане за оставка на кабинета Борисов 3, на основния прокурор на Република България Иван Гешев и за възобновяване на върховенството на закона в страната ни.

Ние заявяваме нашата подготвеност да продължим с митингите си тук, като идващият ще се състои в Деня на Съединението, 6 септември, пред постройките на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР