Снимка Булфото, архивБългаро-американско учение се е провело над Черно море. Български

...
Снимка Булфото, архивБългаро-американско учение се е провело над Черно море. Български
Коментари Харесай

Български изтребител и американски бомбардировач участваха в учение над Черно море

Снимка Булфото, списък

Българо-американско обучение се е провело над Черно море. 

Български изтребител МиГ-29 е взел участие в обучение с американски бомбардировач B-52H над Черно море. Това излиза наяве от оповестени данни в уеб страницата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа, предава.

Само преди дни няколко стратегически американски бомбардировача са кацнали в испанската база Морон. А на 24-ти май тренировката е била над Егейско и Черно море.

Бомбардировачът е направил подготвителна офанзива по условна цел в региона на Черно море и се е завърнал още веднъж в базата Морон. По време на задачата са го съпровождали маджарски, италиански, гръцки, румънски и български изтребители.

Като само българската машина е била от вида МиГ. Няма повече данни да извършената подготовка.

Българското министерство на защитата не е съобщавало за задачата на българските Военновъздушни сили.

Заместник-командващият на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа военачалник Стивън Башам е представен да споделя, че " осъществяването на сюжетите на образование подсигурява, че екипът е подготвен да отговори на всяка опасност в даден миг ", както и задачите на бомбардировачите показват ангажираност на Съединени американски щати към груповата отбрана на НАТО и способстват за стабилността в европейския спектакъл.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР