Снимка: Булфото, архивБългария може да изтегли заем от над 1

...
Снимка: Булфото, архивБългария може да изтегли заем от над 1
Коментари Харесай

Парламентът разреши България да изтегли заем от над 1 млрд. лв. до 2022 г.

Снимка: Булфото, списък

България може да изтегли заем от над 1 милиард лв. до 2022 година, откакто Народното събрание ратифицира дефинитивно доброволното съглашение за гаранция от регламента на Европейски Съюз SURE, имащ за цел да отбрани работните места и трудещите се от отрицателното влияние на коронавирусната пандемия.

Общият бюджет е 100 милиарда евро. Финансовата помощ се отпуска под формата на заем като има стеснен период на деяние до края на 2022 година. Европейската комисия ще набира средства от финансовите пазари, с цел да ги дава след това на страните членки, написа Novini.bg.

С доброволното гаранционно съглашение България поема обвързване при поискване да даде неотменими и безусловни гаранции от 210 милиона лв..

През август Европейската комисия показа пред Съвета предложенията да бъде  показана финансова поддръжка в размер на 87 милиарда евро за 16 страни членки в границите на инструмента SURE, измежду които и България.

Депутатът от ДПС Хасан Адемов обясни правилото на финансовата поддръжка: „ Да има подготвеност за ограничения, които да подкрепят за съхранението на заетостта, тъй като упованията са, че през есенно-зимният интервал броят на безработните ще бъде задоволително повишен, чака безработицата да бъде някъде към в границите на 300 000 индивида, тъй че с този спомагателен финансов инструмент още до края на годината България ще има опцията да разполага с този спомагателен финансов запас “.

Според предлагането на Европейска комисия на България ще бъде показана финансова поддръжка от 511 милиона евро.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР