Снимка: Булфото, архивБългария и Румъния ще обсъждат до края на

...
Снимка: Булфото, архивБългария и Румъния ще обсъждат до края на
Коментари Харесай

България и Румъния умуват още две години къде да е Дунав мост 3

Снимка: Булфото, списък

България и Румъния ще разискват до края на 2023 година къде да бъде издигнат " Дунав мост 3 ", оповестява TVN.

Това е споделил в ефира на румънската Open TV регионалният шеф на Русе Борислав Българинов. По думите му, везните за в този момент са изрично наклонени към региона на Русе и Гюргево. Подкрепа за това оборудването да се построи тук е дадена от няколко министерства, в това число и от служебния министър председател Стефан Янев.

По думите на Българинов, нуждата от построяването на моста сред Русе и Гюргево е заложена още в историческите предпоставки.

„ Още от римско време от тук е бил най-краткият път от Азия и Егея към Европа и назад. “, разяснява аргументира се Българинов. Според него построеният мост сред Видин и Калафат не е довел до облекчение на трафика и е образец за взето управническо решение без подробен разбор. Българинов е подчертал, че настояването мостът да се намира тук се поддържа и от други регионални шефове,

през чийто области минава тежкотоварният трафик. Освен това построяването на мост тук се интегрира изцяло с държавните цели за идващите години, като построяването на автомагистрала сред Русе и Велико Търново и построяването на тунели под Стара планина надлежно към Гърция и Турция. Българинов уточни още, че стартира дейна работа и за правенето на абстрактен план за построяването на моста при Русе и Гюргево. Той ще се сформира редом от българска и румънска страна и в него ще бъдат показани всички нужни елементи, като тъкмо място на градеж, височина, широчина и други механически спецификации. Очаква се сходен жанр активност да способства за обезпечаването на финансиране от Европейската комисия в оптимално къси периоди незабавно откакто има изясненост по спецификациите на моста.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР