Снимка Булфото, архивАко имаше състезание за най-верноподаническа държава, България със

...
Снимка Булфото, архивАко имаше състезание за най-верноподаническа държава, България със
Коментари Харесай

Петър Волгин: Ако имаше състезание за най-верноподаническа държава, България със сигурност щеше да е начело

Снимка Булфото, списък

Ако имаше съревнование за най-верноподаническа страна, България сигурно щеше да е отпред. При това освен в този момент, а и доста обратно във времето. Преди 1944 година сме дисциплиниран немски васал. До края на Студената война сме най-верният спътник на Съветския съюз. След тази дата сме типичен американски протекторат. Ето единствено две събития от последно време, които удостоверяват това разбиране. Американски бойци нападнаха завод за машини за олио в Пловдивско. Инцидентът беше защитаван дълго в безмълвие, а когато стана невероятно да бъде крит повече, нашите институции започнаха сепнато да си мачкат капите и да се чудят по какъв начин хем да кажат нещо свястно, хем, опази Боже, да не обидят инцидентно американските другари. Случка номер две – глобите против български жители по закона „ Магнитски “, за които през днешния ден всички приказват, всички се радват и почтително благодарят на Големия брат, че е бил по този начин добър да ни отърве от мафията и корупцията.

Така стартира коментар на Петър Волгин в предаването ``Политически НЕкоректно`` по

Честно казано, не разбирам за какво е цялата тази наслада. Ако би трябвало да сме пределно откровени и несъмнено политически неточни, ще обобщим ето по този начин този случай. Отвъдокеанската метрополия несъмнено е недоволна от своите хора в една съответна колония, т.е. в България. Тези хора, които в този момент всички пустосват, станаха толкоз могъщи главно с помощта на поддръжката на евроатлантическите ни братя. Нито Борисов щеше да ръководи толкоз дълго, нито Пеевски щеше да е подобен всевластен олигарх, нито Божков щеше да е предприемач, от който всички се опасяват, в случай че я нямаше външната поддръжка. В един миг обаче очевидно тези момчета са прекалили. Започнали са да прибират повече и да се държат по-самоуверено, в сравнение с им е било разрешено. И по този начин стават антипатични както на локалната публика, по този начин и на чуждоземните си настойници. И настойниците вземат решение да се отърват от тях. Извинете, къде е тук мотивът за наслада? Нали знаете, че на мястото на тези момчета ще бъдат конфигурирани други, които до момента в който покрадват, ще гледат Големия брат със същото боготворене, с което го гледаха досегашните. Колкото и да се старая, не виждам тук нито празненство на демокрацията, нито ампутиране на главата на мафията.

 
За колониалния темперамент на страната ни бяха показателни и чисто физическите придвижвания в пространството във вечерта, в който бяха оповестени глобите. Лидерът на най-голямата българска партия, тази, която управляваше България повече от 10 години, побърза да отиде в американското посолство. Натам се затича и неговият възможен заместител, прочут както с любовта си към разнообразни партии, по този начин и с непробиваемия си евроатлантизъм. А с цел да бъде верноподаническата картинка цялостна, в основното посолство в нашата столица отиде и водачът на „ умнокрасивата “ десница. В същото време президентът на България одобри един заместник-помощник секретар в американското финансово министерство, който благоволи да му обясни толкоз дискутираните наказания. На мен все ми се коства, че българският президент би трябвало да се среща с други президенти, а не със заместник-помощник секретари. Ако задграничните служители се виждат, когато си изискат, с нашите президенти и министър председатели, това е най-сигурният знак, че сме колония, оперирана от всякакво чувство за значителност.

Не може да не сте забелязали, че напоследък върви яростна битка сред главните български партии за наградата „ най-безспорен американофил “. Основното обвиняване на ГЕРБ към служебното държавно управление и президента Радев е, че били съветски сътрудници, че ги движела Москва и че желали да разрушат прелестния евроатлантически свят, основан в България от досегашните ръководещи. Противниците на ГЕРБ пък отвръщат с тезата, че както президентът, по този начин и служебният министър председател са натовски генерали и че евроатлантизмът е в кръвта им. Освен това нападат Борисов с обвиняванията, че е разрешил „ Турски поток “ да минава през България и че е позволил мегашпионите Петров и Бащиров да тровят български жители. Цялата тази свада наподобява като извадена от произведение на абсурдистки създател, само че най-тъжното е, че е изцяло действителна. И нещо по-лошо. Препирни като тази са най-хубавото доказателство за васалния нрав на главните политически фигури в страната ни. Главният спор не е за това какво би трябвало да се случва в България, с цел да бъде тя просперираща страна. Главният спор е за това кой да завоюва купата „ най-отявлен русофоб “ и „ първи американофил “. Политиците в страна, която държи на своята самостоятелност, не се държат по този начин. Така се държат политиците в колониите. А България беше, е, и за голямо страдание, ще продължава да бъде съвършената колония.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР