Снимка: Булфото, архив49-ият Конгрес на БСП прие единодушно декларация в

...
Снимка: Булфото, архив49-ият Конгрес на БСП прие единодушно декларация в
Коментари Харесай

Конгресът на БСП: Всички ние днес сме Елена Йончева

Снимка: Булфото, списък

49-ият Конгрес на Българска социалистическа партия одобри единомислещо декларация в поддръжка на Елена Йончева и свободата на словото. Декларацията беше препоръчана на делегатите от водача на социалистите Корнелия Нинова при започване на съвещанието, написа Novini.bg.

``
реклама

Ето декларацията без редакторска интервенция:

" Правило в демократичното общество  е да не се разясняват дейностите на самостоятелната правосъдна власт и органите, от които е структурирана.

Но това предписание важи досега, в който тази правосъдна власт е фактически самостоятелна, когато служи на закона и обществото. И когато обществото в действителност е демократично.

Когато с искрено репресивни дейности прокуратурата нападна опозицията, в услуга на властови и корпоративни ползи, тя престава да е самостоятелна и реакцията против такава принуда става социална идея. А когато тези репресии и закани са ориентирани против свободното слово и разкритията на проверяващ публицист, нетърпимостта се трансформира в персонална човешка идея на всеки свободомислещ жител.

Такъв е казусът с обвиняването против Елена Йончева – проверяващ публицист – по предопределение и по специалност, депутат – по силата на вота на българските жители. Няма подозрение, че Елена Йончева е атакувана в политическа услуга към ръководещите, с преднамерено и  гръмко, само че недоказано и недоказуемо обвиняване. Обвинение, обвързвано не с бизнес инициативи, а с финансирането на филми, които имат място в златния фонд на българската публицистика. За финансиране от банка, която се ползваше с всички привилегии и цялостната протекция на първото държавно управление на ГЕРБ, която е легитимирана с общественото наличие на водачи на ГЕРБ, с връчени от тях награди.

Но въпросът не е единствено в обвиняването и в неговата  логика, която напълно скоро ще рухне. Проблемът е в симбиозата сред изпълнителната власт и прокуратурата, която е присъща не за демокрацията, а за различен вид общества. И моментът е определен уместно за властта – в навечерието на изборите, от чийто излаз зависи доста и от чийто резултат ръководещите са уплашени.

Опитът за прокурорска принуда и заплашване против Елена Йончева е отговорът на властта на нейните ярки следствия, поради дейното й опозиционно държание. Елена Йончева, като един от най-ефективните и дейни опозиционери, разкри тежки корупционни практики на властта, които са лицето на „ Модела ГЕРБ ” - модел на паралелната страна, която Бойко Борисов и неговите доближени основават.

Разкриването на инфектираната с уран вода в Хасково е разобличаване за това, че режимът на ГЕРБ нехае за здравето и живота на елементарния българин. Разследването  „ Кумгейт ” разкри роднинско-политическо-икономически групировки, които управляват целия публичен и икономически живот по райони. Така ГЕРБ печели избори - с локален феодализъм и със зависимости.

Разкритията за оградата по границата и за некачествените поправки на пътищата отвориха тематиката освен за голямата корупция, прояла страната, само че и за рискови пробиви в националната сигурност на страната, свързани с мигрантския поток и с инфраструктурата. Тези разкрития осветиха обстоятелството, че при ГЕРБ може да се продаде и купи всичко – в това число и Отечеството, стига отсреща да бъдат препоръчани задоволително пари.

Това е повода за суматохата на властта, за нейния опит за заплашване, в който са ясни и поръчителите, и изпълнителите. Поръчителите са властовите, политическите и обвързваните с тях корпоративни ползи, а реализатор е репресивният уред на страната.

Страхът през днешния ден е във властта, а не в опозицията и в народа. Обществото се разсънва и вижда същинското лице на тази власт. И няма да допусне нито този фарс, нито опитите за заплашване на всеки, опълчил се против тиранията, жител.

Чрез своя най-висш конгрес – Конгресът, Българската социалистическа партия декларира безапелационната си поддръжка и взаимност с Елена Йончева, изрично стачкува против опита за принуда против един потвърден през годините с честността и професионализма си публицист и държавник.

Чашата на търпението към диктаторските напъни на кръговете на паралелната страна преля! Няма да поносим опитите на някогашни рекетьорски групировки и олигархични кръгове да вземат решение бъдещето на страната. Със подмолни  договорки да унищожават бъдещето на достойните и почтени български жители.

След успеха на изборите Българска социалистическа партия ще работи за ново качество на органите на правосъдната система у нас, за тяхната същинска самостоятелност.

Българска социалистическа партия е безапелационна: Няма да ни сплашите!

Всички ние през днешния ден сме Елена Йончева!

Истината идва, насилието няма да мине! ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР