Снимка: Булфото, архив2 жени, 3 брака и 5 деца и

...
Снимка: Булфото, архив2 жени, 3 брака и 5 деца и
Коментари Харесай

Шарлопов стана милионер още преди четвърт век, но оставя на 5-те си деца не само пари, а верен път в живота

Снимка: Булфото, списък

2 дами, 3 брака и 5 деца и обширна бизнесимперия. Това е равносметка за 55 години живот на хотелиера Стефан Шарлопов, който нощес издъхна ненадейно в съня си без да е имал някакви съществени здравословни проблеми, оповестява Блиц.

Стефан Шарлопов, както писав просторен репортаж преди 2 години, когато нищо не предвещаваше нещастието, е измежду най-заможните хора в страната, натрупал е благосъстоянието си в последните 25 години. Стефан Шарлопов стартира бизнеса си с търговия през 1991г. Четири години по-късно записва „ Роял Фуудс ”, поради която след това му лепват прозвището „ Краля на кроасаните ”.

Списвал дописки в „ Кооперативно село ” Преди да стартира да печели пари, Стефан Шарлопов бил публицист като татко си. Преди измененията напуснали Бургас в посока София. „ От него наследих подарък словото. Работих в 3 вестника – „ Девети септември ”, „ Вечерни вести ” и „ Кооперативно село ”. Написах и една книга, за която получих хонорар от 2500 лв.. Много малко! Отсякох на татко си, че завършвам с публицистиката ”, разказваше за прощъпулника си в бизнеса Шарлопов. Започнал да прави културните стратегии в ресторант в Панчарево и чак по-късно се захванал с търговия. 

Чрез веригата си хотели Шарлопов се трансформира в един от най-успешните хотелиери в страната. Преди към 16 години в едно от предприятията на милионера работа почнала Бояна Кехайова – по специалност микробиолог.

„ Първата ни среща беше по работа. Аз постоянно съм мислела, че индивидът, с който ще основа семейство и ще си изкарам старините, ще го позная от първия взор ”, спомня си госпожата на милионера. След първата среща обаче не последвало нищо, защото тогава Шарлопов имал семейство. Но за ценителя на красиви дами не останали скрити поразително дълбоките и положителни очи на неговата служителка.

„ Когато я видях, ми направи мощно усещане, само че единствено толкоз. След известно време във компанията направихме конкурс за мис. Пристигнах в последния миг, тъкмо преди да бъде оповестена победителката. Излязох на сцената и връчих короната на... Бояна – бъдещата ми брачна половинка спомня си за началото на любовта им предприемачът. Няколко месеца по-късно Шарлопов се развел с първата си жена. Тя се оказала от тези дами, които живеят, с цел да харчат пари.

Вече свободен, шефът на звездните стажанти си наумил да опознае по-отблизо микробиоложката със сините очи. Поканил я на първа среща, която по личните му думи била цялостен неуспех. „ Аз приказвах повече, в сравнение с би трябвало. Поканих я и на втора среща. Но дълго време не стигахме до фамилиарност. По това време тя си имаше другар и ми съобщи, че до момента в който има връзка, не може да бъде с мен ”, споделя още милионерът.

Галантният Стефан обаче съумял в последна сметка да завоюва Бояна. Сега Шарлопови имат зад тила си цели 3 сватби, въпреки и двамата да са срещу брака. Бояна към този момент била бременна с второто им дете, когато на 31 декември хотелиерът й предложил пред близо 100 души очевидци. Бил квалифициран и за отговор „ Да ” – уредил поп да ги венчае няколко часа по-късно, на 1 януари в 18 ч. вечерта.

Близо година по-късно сключили и цивилен брак, а няколко месеца по-късно организирали и тържеството за другари. Най-малките членове на сем. Шарлопови са разнояйчните близнаци Илия и Георги, които наесен ше навършат 6 години. Двамата имат единствено минута разлика. Въпреки невръстната си възраст синовете към този момент имат проекти за бъдещето си. Искат да станат юристи „ Имам другари юристи и момчетата ме питат с какво тъкмо се занимават, печелят ли положителни пари. В момента сме на фаза от какво се печелят пари.

Иначе и двамата са доста енергични и скоро считаме с майка им да ги запишем на някакъв спорт, може би футбол, с цел да ги понаритат малко и да видят, че не всичко, което лети, се яде ”, разсъждава бащата на 5 деца. Близки на фамилията издават, че той е хвърлил пъпчетата на близнаците в софийския клон на една от известните български банки, с цел да предопредели бъдещето им.

Всичките наследници на Шарлопов са кръстени в църквата в Пампорово и то на една и съща дата – 15 август, когато е денят на Голяма Богородица. Макар татко им да разполага с милиони в банковите си сметки, децата му са научени, че не парите са най-важното нещо на света. „ Уча ги, че по-важни са човешките връзки. Аз съм на мнение, че когато парите се издигат на пиадестал, те могат да унищожат всичко – фамилията, децата, щастието.

Децата ми даже нямат кредитни карти Средната ми щерка получава по 2 лева дневно. Най-голямата Ева приключи бизнесадминистрация и когато стана на 23, й споделих: „ Виж в този момент, мойто момиче, имаш два пътя пред себе си – или си живееш живота по нощните заведения, или влизаш в бизнеса ми. Ако избереш първия – можеш да разчиташ на не повече от 400 лева на месец от мен. Избра втория – в този момент ръководи хотела ми в Германия ”, гордее се с децата си Шарлопов.

Мир на праха му...
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР